Entreprenør skal pleje Aarhus’ nye sygehus i 25 år – pris 900 mio. kr.

Onsdag tog teknikentreprenøren Wicotec Kirkebjerg fat på en byggeopgave, der kommer til at vare noget længere end normalt. Entreprenørens folk skal nemlig først levere og installere alle de tekniske installationer i det 50.000 m2 store Psykiatrisk Center på Det Ny Universitetshospital (DNU) i Aarhus og derefter drive bygninger og installationer i 25 år. Kontrakterne har en samlet værdi på 900 mio. kr., skriver Wicotec Kirkebjergs moderselskab Per Aarsleff A/S i en pressemeddelelse.

Region Midtjylland har valgt at lade private partnere stå for finansiering, design, projektering, byggeri, primært udvendig drift og vedligehold af bygningerne, og onsdag blev det offentliggjort, at Team KPC bestående af Pensionskassernes Administration A/S, Lærernes Pension Ejendomsaktieselskab og KPC Herning A/S havde vundet opgaven.


Det nye Psykiatrisk Center på DNU bliver Danmarks største OPP-projekt (Offentligt-Privat Partnerskab). Wicotec Kirkebjerg har vundet opgaven med at drive og vedligeholde bygninger og tekniske installationer de kommende 25 år. Foto: Arkitema

Læs også: Sparekniv på sygehusbyggerier: Det bliver dyrere i det lange løb

Team KPC har hyret Arkitema og Grontmij som underrådgivere, og KPC, der er totalentreprenør på projektet, har derefter tegnet kontrakter med Wicotec Kirkebjerg som henholdsvis teknikentreprenør og facility manager i 25 år.

Ingeniøren har forsøgt at komme i kontakt med Wicotec Kirkebjergs direktør for at høre, hvad der bliver anderledes ved et byggeri, som man selv skal stå for driften af, men Bjørn H. Krarup kunne ikke nå at vende tilbage inden for redaktionens deadline. Over for netmediet Building Supply har han imidlertid tidligere givet udtryk for, at OPP-byggerier kræver en helt anden tankegang af partnerne.

Læs også: Hospitalers forsyningsprojekter udfordrer forudsigeligheden

»Vi ser typisk et andet fokus på totaløkonomi i OPP-projekter, som går ind i hele bygningens livscyklus og ser 25-30 år frem. Det giver en helt anden måde at bygge på i stedet for i dag, hvor du groft sagt bare skal stille en garanti for fem år. Så når vi går ind i et OPP-projekt, som vi skal drive og facilitere, så skal vi ikke bare bygge billigt, men derimod økonomisk mest fordelagtigt,« forklarede han i januar.

Team KPC forventer, at byggeriet vil stå klar ved årsskiftet 2018/2019.

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>