Er Google ved at miste interessen for disse store projekter (som vi har glædet os til)?




ComputerViews: Google store udvikler-konference, Google I/O, har været ventet med spænding – ikke mindst selskabets keynote, der regnes for at være et solidt pejlemærke for de produktområder, som Google lægger vægt på.

Onsdagens keynote fra Google handlede om Android (meget), wearables, Google TV og Android Auto.

Det kan du læse mere om her: Her er Googles nyheder – disse vilde ting er på vej til dig

Til gengæld fandt de spektakulære projekter, som Google har arbejdet med, ikke vej til scenen, selv om det var ventet, at Google ville benytte sig af anledningen til at levere noget ‘wow’-faktor til udviklerne ved at give den gas med de vilde – men for Google langt fra urealistiske – fremtidsprojekter.

Men Google Glass, robot-projektet, Google-satelitterne, dronerne, det intelligente hjem og Googles internet-balloner blev ikke nævnt med ét ord.

Så frem for at fokusere på de Google-projekter, der vil kunne forandre folks liv, lægger Google lige nu mere vægt på nye SDK’er til udviklerne – altså helt basal, anvendelig dagligdags-it.

Google Glass
Mange havde forventet, at Google i det mindste ville levere en plan for spændende nye apps til Google Glass.

I stedet har Google nu tilsyneladende skiftet sit ‘wearable’-fokus mod smartwatch-området, der har fået en del opmærksom på konferencen.

Det kan være et tegn på, at Google Glass er langt fra det udviklings-stadie, som Google egentlig havde håbet på.

Og at en egentlig færdig-melding på de efterhånden sagnomspundne briller lader vente på sig – i hvert fald indtil Google har fået indarbejdet synkronisering mellem briller, ure og smartphones i det nye Android Wear OS.

De vigtigste opkøb ikke nævnt
Også gigant-opkøbene af Nest og Dropcam blev helt forbigået i Googles keynote.

De store opkøb på tilsammen mere end 20 milliarder kroner skal ellers fungere som brohoved ind på et af de måske vigtigste markeder i fremtiden, nemlig det marked, der er båret af det intelligente og forbundne hjem, hvor maskiner, apparater og enheder vil være forbundet på kryds og tværs.

Det kan du læse mere om her: Google køber kamera-producent for vildt beløb: Her er planen

Udviklerne og de forskellige hardware- og softwareleverandør står på spring for at få mere at vide om Googles planer, så de kan begynde at eksperimentere i Googles sandkasse-miljøer.

Apple har for nylig meldt sig ind i kampen med lanceringen af sit HomeKit til udviklerne.

Alle er enige om, at mulighederne er enorme, og at dette område i de kommende år for alvor vil begynde at folde sig ud. Med Google som en af hovedspillerne.

Men intet blev nævnt.


Artiklen fortsætter på næste side…


Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>