Facebook designer egne netværks-switche med server-styresystem

Det er for dyrt og besværligt for en gigant som Facebook at købe traditionelt netværksudstyr fra Cisco, Juniper eller en af de andre typiske leverandører.

I stedet kan Facebook nu præsentere sit eget design for en switch, der skal ligne en Facebook-server så meget som muligt. Det skriver Wired.

Hjernen i switchen er samme mini-server, som Facebook bruger i andre sammenhænge, og som alle kan kopiere via Open Compute-projektet, og styresystemet er næsten det samme som på Facebook-serverne. Dermed bliver det nemmere for de ansatte at lave ændringer, fordi de kan bruge de samme tricks, og det giver meget mere fleksibilitet, end hvis Facebook havde købt en hyldevare, forklarer Facebooks tekniske direktør Jay Parikh.

Tidligere har Facebook også selv designet servere, storage-løsninger, el-installationer og måden at bygge et datacenter op på, og al den opsamlede viden om det mest effektive datacenter er blevet lagt ud til fri afbenyttelse i Open Compute-projektet.

Alle data om netværksudstyret er endnu ikke blevet offentliggjort, men det er på vej, bortset fra at Facebook ikke ønsker at dele hele styresystemet til switchen.

Også Google har valgt at designe eget udstyr, herunder også netværksgrej.


Foto: Facebook
Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>