Google Glasses kommer nu til Europa

Google har udsendt deres Androidbaserede briller i Storbritannien, hvilket gør det til det første land, hvor de kan købes udenfor USA, hvor de i første omgang blev annonceret i april 2012, det skriver BBC News

De var i første omgang begrænsede til udviklere baseret i USA, men blev frigivet i maj, hvor de blev solgt til 1500 dollars – 8225 kroner.

Læs også: Lufthavnspersonale i Kastrup udstyret med Google Glass-briller

Brillesættet inkluderer et transparent display, som kreerer illusionen af en 25 tommer skærm, som flyver cirka 2,4 meter foran det højre øje på den, som går med dem. Displayet kan bruges til at vise information fra forskellige apps.

Briller med indbygget kamera

Et indbygget kamera og mikrofon kan tage billeder, videoer og lyde, samtidig med at brillerne kan spille andre lyde, ved at sende vibrationer gennem kraniet på brugeren ved at bruge knoglerne som ledere af musikken – eller via traditionelle høretelefoner.

Læs også: Google udstikker retningslinjer for god brille-skik

Men netop det, at brillerne kan bruges til at optage videoer og tage billeder med, gør, at de er en smule kontroversielle, og flere virksomheder, som BBC News har talt med, udtrykker forskellige former for bekymringer.

En biografkæde vil bede folk tage brillerne af, så snart biografsalen bliver mørk, et par fitnesskæder vil forbyde folk at benytte brillernes optagefunktion, og Starbucks vil bede folk pænt om, ikke at optage deres medarbejdere.

Frygter folk bruger brillerne i trafikken

Udover optagefunktionen, er der også bekymringer på et andet område. Nemlig at folk vil bruge brillerne i trafikken. Hos det britiske transportministerium har en talsmand udtrykt en skepsis overfor brillerne.

»Bilister skal give vejen deres fulde opmærksomhed, hvilket er grunden til, at det siden 80erne har været illegalt at se på en skærm, mens man kører, medmindre den skærm giver kørselsinformation,« siger talsmanden, som fortæller, at der ikke er nogen planer om at ændre dette, efter at have holdt møde med Google for at diskutere implikationerne af de nuværende love i forhold til Google Glass.

Læs også: Microsoft melder sig ind i brille-kampen med militær-brille

Google bekræfter, at samtalerne har fundet sted, og opfordrer i samme omgang til, at man bruger brillerne sikkert. Sættet, der stadig betegnes som en prototype, kommer til at koste omkring 1000 £ – 9325 kroner – og er primært målrettet udviklere frem for forbrugere.

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>