Her er planen med Microsoft & Salesforce – derfor går de sammen





Satya Nadella, CEO i Microsoft.



Mark Benioff, CEO i Salesforce.


ComputerViews: Hvad handler det egentlig om, samarbejdet mellem Microsoft og Salesforce.com?

Det blev annonceret i sidste uge og forekommer ved første øjekast noget besynderligt.

Som selskaberne selv har gjort en del ud af at melde ud, har de skam fælles interesser (kunderne i fokus og alt det der), men det er ikke svært at indvende, at de også har en del modstridende interesser.

For Salesforce.com og Microsoft Dynamics CRM er jo to konkurrerende produkter, ligesom selskaberne i det hele taget har været efter hinandens kunder historisk set.

Se eksempelvis bare denne pressemeddelse fra Microsofts egen hjemmeside fra 2010 med overskriften:

“Microsoft Invites Salesforce.com Customers to Give Microsoft Dynamics CRM Online a Try.”

Anledningen var, at Microsoft havde indrykket en helsides annonce i Wall Street Journal med det grundlæggende budskab, at Salesforce var for dyrt, og at Microsofts Dynamics CRM ville være et bedre valg for mange Salesforce-kunder.

“Vi er nødt til at være aggressive i forhold til at få vores budskab ud og informere kunderne om, at de har et valg. Microsoft Dynamics CRM er en fantastisk løsning, som man bør overveje,” lød det blandt andet i 2010.

Ikke bare ord på papiret
“Strategiske partnerskaber” kan betyde mange ting, og ofte – ikke mindst i it-branchen – er det noget, to mindre stærke virksomheder indgår i forhåbningen om, at man sammen måske kan få lidt mere pondus på markedet.

Det hænder også, at det mest er ord på papiret, hvor man forsøger at sende signaler til kunder og konkurrenter – men hvor de konkrete resultater af partnerskabet siden viser sig at være ret begrænsede.

Det er ikke situationen i det aktuelle samarbejde mellem Microsoft og Salesforce.

Begge selskaber har nemlig allerede dominerende roller på cloud-markedet, så det er ikke selskaber under stort pres, der forsøger at redde den synkende skude.

Og samarbejdet er også mere end ord på papiret – for der er allerede annonceret flere konkrete produktnyheder, som udspringer af partnerskabet.


Artiklen fortsætter på næste side…


Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>