Microsoft: Derfor kommer Windows Phone ind i de danske virksomheder





“Jeg tror på, at vi har en meget unik konkurrencemæssig fordel i forhold til de andre,” siger Ossi Korpela, der er General Manager hos Microsoft Devices i Skandinavien. 


Tal fra analysefirmaet IDC viser, at der sidste år blev blev solgt flere end 2,6 millioner smartphones i Danmark.

Verdens engang største mobilproducent, Nokia, fik blot tre procent af den kage.

Til gengæld tog Samsung 40 procent af markedet i 2013 i Danmark, Apple nuppede 33 procent, Sony landede på 11 procent, og LG nåede op på 6,7 procent.

Dermed skulle man måske tro, at der var bekymring i Nokia-lejren, der nu er blevet indlemmet i Microsoft-koncernen.

Flere positive signaler for Microsoft
Men faktisk er optimismen stor hos Microsoft-Nokia, og det skyldes ikke bare, at man udadtil er nødt til at kommunikere det budskab, uanset hvordan markedsandelene så ud i 2013.

For der er faktisk flere positive signaler set med Windows Phone-briller:

- Platformen oplever nu medvind på flere markeder, ikke mindst i Europa.  

- Der har været mange positive reaktioner på Windows Phone 8.1.

- Flere nye telefoner er netop sendt på markedet – heriblandt ikke mindst flagskibet Lumia 930.

- Uvisheden om Nokias fremtid eksisterer ikke længere.

Windows Phone og virksomhederne
Microsoft har derfor i 2014 en klar ambition om at skulle komme til at spille en langt større rolle på smartphone-markedet – og det gælder ikke mindst i erhvervssegmentet.

“I Danmark er vi super begejstrede for – og fast besluttede på – at bringe Windows Phone ud til så mange danske virksomheder som muligt. Jeg tror på, at vi har en meget unik konkurrencemæssig fordel i forhold til de andre,” siger Ossi Korpela, der er General Manager hos Microsoft Devices i Skandinavien.

“Hvis du ser på det fra et service- og it-infrastruktur-perspektiv, så kører der Microsoft services i tæt på 90 procent af de danske virksomheder allerede i dag – Exchange, SharePoint, Lync og hvad vi ellers har. Stort set det hele er Microsoft i forvejen.”

“Vi har grundlæggende den bedste mulighed for at sammenkoble alle services for brugerne i det domæne, og det er det bedste valg,” lyder det fra Ossi Korpela


Artiklen fortsætter på næste side…


Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>