Microsoft ramt af blogger-betalings-ballade efter IE-kampagne

Et marketing-fremstød for Internet Explorer har givet bagslag for Microsoft. En person, der angiveligt var hyret af Microsoft, tilbød bloggere betaling og præmier for at skrive om nye funktioner i Internet Explorer – men kom til at sende sit tilbud til den helt forkerte person.

En af modtagerne er nemlig en notorisk modstander af blogindlæg mod betaling, og han offentliggjorde med det vuns henvendelsen. Microsofts havde ved en fejl eller manglende omtanke fået Michael Arrington, stifter af it-mediet Techcrunch, på deres liste over modtagere, og han har tidligere luftet sin stærke modstand mod den form for markedsføring.

For at få betaling og være med i lodtrækningen om præmier, skulle man skrive et blogindlæg om Internet Explorer 11 og bruge hashtagget #IEbloggers og #RethinkIE på Twitter eller andre sociale kanaler.

Det er ikke til at sige, om henvendelsen var fup og sendt fra en, som på snedig vis forsøgte at stille Microsoft i et dårligt lys. Men før Michael Arringtons offentliggørelse var de to hashtags blevet brugt et par gange af ’almindelige’ bloggere. Nu har de selvfølgelig fået selskab på Twitter af ironiske lovprisninger af Microsofts browser, for eksempel om hvor god den er til at downloade Chrome, når man tager hul på en ny Windows-installation.

I USA er der i højere grad end i Danmark flydende grænser imellem journalister med etablerede medier i ryggen og selvstændige bloggere. Det har i nogle tilfælde ført til uklarhed om de etiske spilleregler, for eksempel om en blogger modtager betaling for at skrive om bestemte emner eller produkter.

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>