Nets spærrer 13.000 Dankort efter flere svindel-numre




Kreditkortbetalingsselskabet Nets har i dag spærret næsten 13.000 betalingskort, hvor hovedparten er af typen Visa/Dankort.

Det oplyser Nets’ pressemedarbejder Ulrik Marschall til Computerworld.

“Spærringerne har forbindelse til en tidligere sag,” forklarer Ulrik Marschall, som dog ikke ønsker at kommentere, hvilken sag der er tale om.

Han fortæller, at der i den verserende sag med dagens 13.000 spærrede kort har været misbrug, som der også var tale om i den tidligere, forbundne sag.

Hovedparten af de 13.000 spærringer er dog af præventiv karakter, så bagmændene ikke kan udnytte disse kort.

“Lad os sige, at et betalingssted på nettet er blevet kompromitteret mellem klokken 13 og klokken 15, så giver det jo god mening også at holde øje med alle de kort, som er blevet brugt mellem klokken 9 og klokken 18,” forklarer Ulrik Marschall om Nets’ aktuelle lukning af de mange betalingskort.

Banken kontakter dig
“Vi har kigget på nogle misbrugsmønstre i forbindelse med spærringerne. Det ser eksempelvis lidt mærkeligt ud, hvis en korthaver har handlet ind i Vedbæk og fem minutter efter handler i Mexico City,” fortsætter Ulrik Marschall.

Han fortæller, at hvis du står nede i supermarkedet, og dit dankort er spærret, vil det være en god idé at kontakte din bank, der kan åbne et nyt kort til dig.

Ulrik Marschall fra Nets fortæller dog, at bankerne også er i gang med at henvende sig proaktivt til kunderne.

“Vi vil mene, at med dagens spærringer er sagen lukket, og umiddelbart mener vi ikke, at der er grund til yderligere skærpet overvågning i lige netop denne sag,” siger han.

Ud over spærring af Visa/Dankort er der også udenlandske kort blandt de lukkede kort.

Læs også:

Masser af web-shops tvunget til at lukke efter Nets-advarsel

Nets spærrer tusind Dankort efter hacker-angreb



Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>