Nye afsløringer: NSA indsamler millioner af billeder til ansigtsregister




Hver eneste dag indsamler NSA “millioner” af billeder til et ansigtsgenkendelsesprogram, hvoraf godt de 55.000 billeder kan bruges.

Det fortæller New York Times på basis af lækkede dokumenter fra whistlebloweren Edward Snowden, som stadig befinder sig i Rusland.

Ifølge dokumenterne anses ansigtsgenkendelse som et lige så vigtigt aktiv for NSA som de millioner og atter millioner af lyd- og skrift-informationer, som agenturet efter sigende skulle indsamle dagligt om både udenlandske og amerikanske borgere.

NSA’s evner til at bruge ansigtsgenkendelsesprogrammer er ifølge New York Times blevet væsentligt bedre over de sidste fire år, da NSA er gået over til et nyt program, som kan håndtere den store mængde billeder i mails, sms’er, sociale medier, videokonferencer og så videre.

Alle medier, som NSA ifølge dokumenterne har adgang til.

Kan revolutionere NSA
Dokumenterne er fra 2011, men ifølge dem selv kan ansigtsgenkendelse for evigt ændre den måde, som NSA arbejder på.

Ansatte hos NSA mener, at de med ganske lidt arbejde vil kunne finde specifikke mål langt nemmere i fremtiden.

“Det er ikke bare traditionel kommunikation, som vi er efter: Vi skal gå ind og udnytte de digitale fodspor – alle digitale fodspor, som et givent mål efterlader sig i deres daglige færden på nettet. På den måde kan vi lave komplette biografier med biometrisk information,” skrives det i et dokument fra 2010.

Det er uvist om, hvor mange mennesker verden rundt, der er en del af systemet – og hvor mange amerikanere, der er endt i arkivet. Skal NSA indsamle data om amerikanere, kræver det en dommerkendelse i USA, imens de har fri adgang til at indsamle udenlandske data.

Du kan læse hele New York Times’ artikel om emnet her.  

Læs også:

Ex PET-chef skælder ud: Spionage er fredsbevarende

 Snowden i dansk interview: Danmark giver millioner af oplysninger til NSA hver dag



Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>