Nykredit får ny CIO – her er den nye topchef




48-årige Carsten Smith bliver ny it-direktør i Nykredit, hvor han kommer til at afløse Lars Mathiesen, der i foråret trak sig fra stillingen efter 12 år som it-direktør.

Carsten Smith kommer fra en stilling som udviklingsdirektør i Danske Bank, hvor han i de seneste otte år blandt andet har arbejdet med at udvikle bankens it-løsninger.

Fokusområderne har blandt andet været mobile banking, boligfinansiering, realkredit, e-banking og en række andre områder inden for Danske Banks platforms-udvikling.

Det har ikke været muligt at få en kommentar fra Carsten Smith, der netop nu sidder på et fly, men i en pressemeddelelse skriver Nykredit, at Carsten Smith medbringer “bred og dyb forretningsmæssig indsigt i den finansielle sektor.”

Nyt fokus
Han bliver sat i spidsen for en it-organisation under stor forandring.

Nykredit vedtog for omkring et halvt år siden den såkaldte 2015-plan, der sigter efter at reducere omkostningerne og løfte indtægterne.

Det skal blandt andet ske ved hjælp af skarpere beslutningsprocesser og ved at begrænse selskabets it-omkostninger. Antallet af it-projekter skal blandt andet skæres ned, ligesom it-afdelingens fokus fremover i højere grad skal rettes mod kunderne.

Det var i forbindelse med netop denne plan, at Lars Mathiesen i februar valgte at forlade stillingen. Det kan du læse mere om her.

Koncerndirektør Per Ladegaard har tidligere sagt til Computerworld, at digitaliseringsområdet fortsat vil have fokus for Nykredit.

“Vi vil sætte endnu mere fokus på de kundevendte processer, så det er lige så høj grad et udtryk for, hvor fokusområderne skal være,” har han sagt til Computerworld.

Læs også:

Derfor skærer Nykredit ned i antallet af it-projekter

Dansk top-CIO stopper efter stor ledelsesrokade.

[url= http://www.computerworld.dk/ (…) Mathiesen: Derfor stopper jeg som it-direktør i Nykredit.[/url]



Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>