Rapport: Metro-byggeriets støjmålere er pålidelige

Der er ikke behov for større ændringer i opsætningen af støjmålere på de københavnske metro-byggepladser. Ifølge en ny rapport fra Delta Akustik, giver de et retvisende billede af støjen ved byggerierne, og det anbefales ikke, at der laves det store om i forbindelse med, at den nye lov om cityringen træder i kraft.

‘De foretagne undersøgelser og observationer viser, at CMT’s målesystem overordnet giver et retvisende billede af støjen fra byggepladserne, og at det overordnet ikke er nødvendigt med større justeringer som følge af det forventede nye regelsæt,’ hedder det i rapporten.

Undersøgelsen er bestilt af transportminister Magnus Heunicke (S) i forbindelse med netop den nye lovgivning. Ved borgermøder har naboer til metrobyggerierne udtrykt undren over støjmålernes placeringer, som de frygtede ikke gav et nøjagtigt billede af den faktiske støj.

Læs også: Rapport: Cityringen var forsinket allerede inden støjklagerne

Den nye lov giver mulighed for at arbejde i døgndrift på byggepladserne og sætter samtidig 300 millioner kroner af til en hjælpepakke til naboerne, der enten kan få deres erstatning fordoblet eller få finansieret en fraflytning. Og derfor er det, ifølge Magnus Heunicke, meget vigtigt at være sikker på, præcis hvor meget byggeriet støjer:

»Støjmålingerne er helt centrale i det nye regelgrundlag for metrocityringen og det nytter ikke, at der kan sås tvivl om, hvorvidt man kan stole på resultaterne. Derfor har det været vigtigt for mig at få lavet en uvildig gennemgang,« siger ministeren.

Læs også: Statsrevisor: Metroselskabet fortier en del af sandheden om forsinkelserne

Rapporten frikender dog ikke støjmålingerne helt. Delta Akustik konkluderer, at placeringen af målerne kan forbedres ved at justere placeringerne af enkelte støjmålinger og stramme op på kontrolmekanismerne.

‘Udover justeringerne i lydmålernes placeringer anbefales det, at der indføres nye kontrol-procedurer, der sikrer, at systemet løbende og oftere kontrolleres og kalibreres, at efterbehandlingen af data altid forløber korrekt, og at der føres logbøger over målepositionernes historik, herunder en entydig identifikation af lydmålernes placeringer og registreringer af udfald som følge af fx tekniske problemer,’ uddyber rapporten.

Transportministeren har nu bedt Metroselskabet følge op på anbefalingerne fra Delta Akustik. Lovændringen træder i kraft 1. juli.

Læs også: Støjplagede metronaboer får hjælpepakke til 300 millioner kr.

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>