Rent volapyk: Her er justitsministerens forklaring på omstridt internet-overvågning




I mandags kom det som noget af en bombe, at Justitsministeriet med ministeren Karen Hækkerup (S) i spidsen valgte at sløjfe internetovervågningen – også kaldet sessionslogningen – af danskerne.

Computerworld har efterfølgende forsøgt at få ministeren i tale om baggrunden for sløjfningen af sessionslogningen.

For den droppede internetovervågning kom netop på et tidspunkt, hvor der var ved at samle sig et politisk flertal uden om det regeringsledende Socialdemokratiet om at droppe internet-overvågningen.

I første omgang fik vi at vide, at det ikke kunne lade sig gøre med et telefon-interview, men vi kunne sende vores spørgsmål til Justitsministeriets pressechef Emil Melchior.

Her er vores spørgsmål
Derfor sendte vi følgende fem spørgsmål til Justitsministeriet:

- Hvad er argumenterne for, at sessionslogning blev afskaffet netop den 2. juni?

- Sessionslogning er en dansk overimplementering af EU’s logningsdirektiv. Det har vist sig at være værdiløst rent efterforskningsmæssigt. Hvorfor tog det så lang tid at finde ud af værdiløsheden og dermed at få afskaffet sessionslogningen?

- Så er der telelogningen tilbage, som EU-domstolen allerede tilbage i april underkendte, fordi det var i strid med EU’s charter om personlig frihed. Hvorfor tøver Justitsministeriet indtil det nye folketingsår med at revidere telelogningen?

- Logningen menes at koste teleselskaberne (som har sendt regningen videre til borgerne) omkring 50 millioner kroner årligt. Hvordan har Justitsministeren det med, at det siden indførelsen i 2007 har kostet en god kvart milliard kroner for en værdiløs og tilsyneladende ulovlig overvågning?

- Kan justitsministeren garantere, at alle danskere nu kan færdes frit på nettet uden at blive overvåget af den danske stat eller udenlandske myndigheder?

Hvad betyder det mon?
Justitsministeriet sendte efterfølgende nogle mail-svar i et kancellisprog, som vi har svært ved at forstå.

Computerworld forsøgte derpå at få sat et interview i stand med ministeren for at få nogle mere konkrete svar på spørgsmålene.

Den forespørgsel blev repliceret med, at ministeriet ikke havde yderligere at tilføje.

Du kan selv læse svarene fra Justitsministeriet på næste side, og du skal være velkommen til at hjælpe os med at oversætte, hvad ministeriet egentlig svarer på vores spørgsmål.


Artiklen fortsætter på næste side…


Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>