Sådan har dansk iværksætter 100-doblet omsætningen på tre år



Volts korte historie


2011:

Ideen til Volt bliver grundlagt på Roskilde Festival af tre ingeniørstuderende fra DTU: Tobias Aabye Dam (i dag 31 år), Trygve Aabye Dam (28) og Rune Schostag Nielsen (30), der alle har gået på DTU’s designingeniør-studie. 

Konceptet er at opbygge en strømudlejningsservice til folks mobiltelefoner på festivaler.

På Roskilde Festival er prisen et depositum på 200 kroner og 200 kroner for selve servicen, der gælder udleveringen af ny mobiloplader en gang i døgnet.

2012:
Proof of concept-året, hvor virksomheden ruller ud med 1.000 opladere i Roskilde og på Skanderborg Festival. Alt bliver udsolgt.

Omsætning: 250.000 kroner

Antal ansatte: 5 + 30 frivillige på diverse festivaler.

2013:
Proof of business-året, hvor virksomheden skalerer op på Roskilde Festival og udlejer 10.000 opladere. Alt bliver udsolgt.

Volt er nu rykket ind på 19 festivaler i hele Europa og servicerer danske festivaler i Roskilde, Jelling, Skive, Langeland, Skanderborg og på Folkemødet på Bornholm.

Omsætning: 5,6 millioner kroner.

Antal ansatte: 16 + 500 frivillige på diverse festivaler.

2014:
I år skal virksomheden give investorerne valuta for investeringerne.

Volt udvikler sine egne batterier, som bliver udbudt på 33 festivaler og for første gang på en festival i USA.

Budgetteret omsætning: 30 millioner kroner.

Antal ansatte: 20 ansatte, 15 projektmedarbejdere og 1.000 frivillige.


Det begyndte egentlig lidt for sjov. Nu er det en seriøs millionforretning.

Sådan kan historien om den danske mobilbatteri-leverandør Volt opsummeres, efter at brødrene Tobias Aabye Dam og Trygve Aabye Dam samt deres DTU-studiekammerat Rune Schostag Nielsen i 2011 sad med flade mobilbatterier og fik en god idé midt i Roskilde Festivals urinstøv:

De ville tilbyde andre festival-gængere muligheden for at få opladet deres smartphones på farten på en nem og smart måde.

Den idé blev hurtigt vekslet til virksomheden Volt, der ganske simpelt udlejer mobile mobiltelefon-opladere på festivaler.

Så hurtigt voksede Volt
I det første år i 2012 omsatte virksomheden for omkring en kvart million kroner fra vinduet i en campingvogn, efter at den rykkede ind med et beskedent batteri-udbud på Roskilde Festival og Smukfest i Skanderborg.

Sidste år lød toplinjen på 5,6 millioner kroner, og 2014-budgettet er havnet på 30 millioner kroner, efter at selskabet har åbnet salgskanaler på over 30 festivaler verden over.

“Vi er selv kommet på festivaler i 10 år, og det er egentlig en idé, som er udsprunget af vores egne behov,” fortæller Volts produktudviklings- og marketingchef, Trygve Aabye Dam, til Computerworld.

Både han og batteri-kompagnonerne kunne se, at flere og flere som dem selv tog smartphones med til festivaler. 

“I starten var det bare et studieprojekt, hvor vi havde det sjovt med vores venner. Nu ser vi mest vores venner, fordi de heldigvis også kommer på Roskilde Festival,” fortsætter han, efter at de tre idé-magere i de seneste år har fået travlt med at realisere Volt.

Fra videresalg til udvikling
Lige nu er virksomheden i gang med at klargøre deres batteri-opladere til den svenske Bråvalla-festival i denne uge og årets største begivenhed for virksomheden, Roskilde Festival, der åbner på søndag.

På Dyrskuepladsen i Roskilde er selskabet gået fra sidste års udbud på 10.000 opladere til i år at kunne række 30.000 opladere over disken.

Og i år disker Volt for første gang op med egenudviklede opladere.


Artiklen fortsætter på næste side…


Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>