Sådan tackler virksomheder it-sikkerheden




For et par måneder siden kunne Computerworld fortælle historien om, at Dong Energy søgte en Chief Information Security Officer (CISO), der skulle lede virksomheden “på rejsen til det næste sikkerheds-niveau.”

“Den fremtidige CISO i Dong Energy har omfattende erfaringer og kompetencer inden for it-sikkerhed – og en strategisk forretningsforståelse og en drivkraft til sikkert at lede virksomheden igennem de spændende udfordringer, der venter os forude,” lød det blandt andet i jobopslaget.

Dong Energy er langt fra den eneste store virksomhed, der har set idéen i at ansætte en decideret CISO eller CSO – faktisk er der en klar tendens til, at stadig flere virksomheder forsøger at tackle de vokende sikkerhedsudfordringer på den måde.

Nyhedsbureauet Reuters skriver, at en stribe store amerikanske virksomheder er i færd med at hyre sikkerhedschefer, der skal være en del af den øverste ledelse i virksomhederne.

Blandt andet nævnes det, at der søges CISO’er til JPMorgan, Pepsi og Deere & Co.

Mens de sikkerhedsansvarlige tratditionelt har refereret til CIO’en, ser man nu også, at sikkerhedschefen giver gode råd direkte til den administrerende direktør eller virksomhedens bestyrelse, skriver Reuters.

Senior vice president Amit Yoran hos sikkerhedsfirmaet RSA Security fortæller, at mange virksomheder leder efter eksperter, der kan hjælpe dem med at bygge sikkerheden ind i de produkter, der udvikles, frem for at det er noget, man forsøger at banke på i sidste øjeblik.

“CISO’er kommer stadig oftere med ved forretningsbordet. Man har indset, at i mange tilfælde afhænger en virksomheds overlevelse af teknologiens sikkerhed,” siger han til nyhedsbureauet.

Derfor er sikkerhed blevet en sag for ledelsen
Særligt én data-skandale har i det seneste halve år skabt store overskifter af den mindre heldige slags – og måske fået mange administrerende direktører og bestyrelser til at tænke sikkerhed på en helt ny måde.

Den amerikanske butikskæde Target blev før jul ramt af en kæmpe data-skandale, der efterfølgende kostede både it-chefen og direktøren jobbet – og førte til betydelige økonomiske tab.

Supermarkedskædens it-systemer var udsat for et angreb, hvilket førte til, at de kriminelle fik adgang til firmaets betalingskort-løsning og dermed kundedata som eksempelvis adresser, navne, telefonnumre og e-mail-adresser.

Det er blevet vurderet, at kreditkortoplysninger om omkring 40 millioner amerikanere er havnet i de forkerte hænder.


Artiklen fortsætter på næste side…


Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>