SF: Limfjordsforbindelse over Egholm er unødvendig

SF kritiserer regeringens og de borgerlige partiers beslutning om, at den tredje Limfjordsforbindelse kommer til at gå over øen Egholm.

Limfjordsforbindelsen er en af de mest opsigtsvækkende beslutninger i den trafikaftale, Transportministeriet offentliggjorde onsdag. Limfjordsforbindelsen er endnu ikke finansieret, men partierne har nu taget stilling til linjeføringen af forbindelsen.

Læs også: Så er det på plads: Her kommer den nye Limfjords-forbindelse

Selvom SF deltog i resten af trafikaftalen valgte partiet at stå uden for aftalen om Limfjordsforbindelsen.


Den såkaldte Egholmlinje ligger vest for den nuværende tunnel under Limfjorden og består af en tunnel og en bro, der forbinder de to sider af fjorden med Egholm. Foto: Vejdirektoratet

»Der er ikke noget trafikmæssigt, der begrunder en investering på seks – syv mia. når man for et meget mindre beløb kan få en meget stor effekt ved at forbedre tilkørselsramper og lave intelligent trafikstyring gennem den eksisterende tunnel,« siger partiets transportordfører Karsten Hønge.

»Derudover er den placeret et tosset sted. Det er der to grunde til: Egholm er naturmæssigt et meget værdifuldt sted, som mange oplever som et spændende område med spændende dyr osv. Derudover udvikler Aalborg sig mod øst, så det giver ikke mening at lave en linjeføring vest for byen, fortsætter Karsten Hønge.

Aftalens parter læner sig opad en beregning i den nye Landstrafikmodel, som Vejdirektoratet har foretaget.

’Grundlaget for de trafikale konsekvenser af de to tilbageværende linjeføringer er således blevet opdateret. Beregningerne viser fortsat, at det er en linjeføring over Egholm, som er den samfundsøkonomisk bedste løsning, og Vejdirektoratet fastholder på den baggrund sin indstilling om linjeføring i Egholmlinjen,’ står der blandt andet i aftalen som argumentation for valget af Egholmlinjen.

Karsten Hønge peger på, at den seneste beregning anslår, at den vil have færre brugere, end man tidligere har antaget. Derudover mener han, at man lokalt overvurderer behovet for milliardprojektet.

»Der ligger en automatik i at takke ja, når det er andre, der betaler. Så synes man pludselig ikke længere, at der er plads på vejene. Havde det været deres egne penge, så havde de nok fundet en noget mere sparsommelig måde at gøre det på. Selvfølgelig er der biler. Det er klart, men er der nok i forhold til investeringen? Det er spørgsmålet,« siger Karsten Hønge.

Flere af folketingets partier har tidligere beskyldt SF-formand og tidligere transportminister Pia Olsen Dyhr for at have blokeret for en aftale om den tredje Limfjordsforbindelse, da SF var i regering.

Linjeføringen har været til debat de seneste 12 år med det resultat, at beboere langs begge linjer reelt har været stavnsbundet, fordi ingen vidste, om boligerne langs de respektive linjeføringer skulle eksproprieres. Partierne bag aftalen har nu afsat 43,1 mio. kr. til at finansiere overtagelsen af ejendomme langs Egholm-linjeføringen.

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>