Taxi-app skaber transnational chaufførstrejke i Europa

Onsdag var der trafikkaos i flere Europæiske storbyer, da taxichauffører på tværs af landegrænser har organiseret sig i en samlet protest mod den amerikanske bilservice-virksomhed Uber, hvilket har resulteret i, at chauffører i blandt andet London, Paris, Berlin og Madrid nedlagde arbejdet.

Det skriver Reuters.

Uber bruger en app, der ved hjælp af et enkelt tryk på en knap på hurtig og let vis hidkalder de nærmeste af Uber’s egne taxier. I stedet for at taxien selv kører rundt og leder efter kunder, som det ofte foregår i mange af de europæiske storbyer, kan appen forbinde med GPS-systemer og på den måde komme i kontakt med de nærmeste chauffører, skriver Reuters, og konstaterer, at appen ved at skrue op for teknologiudnyttelsen rammer lige ned i nerven af en af de meste synlige og samtidig regulerede services i bylivet.

Og noget tyder på, at selskabet bag har succes med dette. Mens de europæiske taxichauffører protesterede ved at køre rundt og dytte foran deres respektive parlamenter eller bevidst sløvede trafikken, blev Uber i sidste uge vurderet til at være hele 18,2 milliarder dollar værd – godt 100 milliarder danske kroner – med investorer som Google og Goldman Sachs i ryggen.

Ifølge de europæiske taxichauffører bryder Uber de lokale taxiregler, forbryder sig mod licenser og sikkerhedsforanstaltninger, hvilket pure afvises af Uber, der mener, at taxibranchen er gammeldags og ikke varetager deres kunders interesse ordentligt.

Tidligere har Uber også mødt modstand fra taxichauffører flere steder i hjemlandet USA, og det kan måske også skyldes konkurrencen på pris, hvor en taxitur er mellem 30 og 50 procent billigere end en normal sort taxi i London, skriver Reuters.

Til formålet har Uber også udviklet en anden app, der skal fungere som et slags taximeter, der skal hjælpe chaufførerne med at kalkulere turprisen. Også denne app mener flere tradtionelle chauffører er i strid med regler og lovgivninger, da man for at bruge et taxameter netop skal være licenseret taxichauffør.

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>