Tekniske problemer stopper SpaceX-opsendelse

Det privatejede rumfartsfirma Space Exploration Technologies (SpaceX) har været plaget af en bølge af tekniske problemer. Det har tvunget SpaceX til at udskyde opsendelsen af en Falcon 9-raket til begyndelsen af juli. Det skriver Reuters

Det privatejede firma har siden fredag forsøgt at opsende raketten fra Cape Canaveral Air Force-basen i Florida. Raketten medbringer seks kommunikationssatellitter for firmaet Orbcomm.

SpaceX forsøgte tirsdag for fjerde gang uden held at opsende raketten.

Stoppet før nedtælling

»SpaceX ser nærmere på et potentielt problem, som blev identificeret under udførelsen af gennemgangen af fartøjet for nedtællingen,« skriver firmaet i et meddelelse.

Når man også tager højde for planlagte vedligeholdelser for testområdet, som bruges til opsendelser fra Cape Canaveral-basen kan SpaceX tidligst komme op at flyve i den første uge i juli.

»Vi vil sammen med test-området finde frem til, hvornår vi har de næste opsendelsesmuligheder,« skriver firmaet, som er ejet af Elon Musk – manden bag en række selskaber, blandt andet bilfirmaet Tesla.

Tiende opsendelse

SpaceX har været sparsom med de tekniske detaljer. Første opsendelsesforsøg fredag blev afbrudt på grund af et potentielt problem med det øverste trin. Det problem var tilsyneladende løst, da SpaceX lørdag aflyste et opsendelsesforsøg på grund af dårligt vejr.

SpaceX udskød forsøget til søndag, men løb ind i et andet teknisk problem.

De seks små kommunikationssatelitter skal i kredsløb omkring 800 kilometer over jorden. SpaceX har fløjet Falcon 9-raket ni gange i alt – alle gange med succes.

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>