Tysk krypto-miner genererer 3,4 millioner kroner med Malware-installationer

En tysk hacker har genereret for mere end 620.000 dollar kryptovaluta ved at kapre et ukendt antal netværks lagringsenheder og lave dem til digitale slaver for at mine Dogecoin, lyder det fra researchere ifølge computerworld.com.

Ifølge en af researcherne fra Dell antitrusselsenhed, som computerworld.com har talt med, har han aldrig set en malware-installation så stor før.

Angiveligt skulle hackeren have udnyttet en sårbarhed i såkaldte network-attached storage-systemer (NAS), som produceres af det Taiwan-baserede firma Synology, hvor han derefter har placeret en kryptovaluta-miner på flere forskellige devices, der alle har minet valutaen for ham.

Synology var ellers bekendt med sikkerhedshullet, som skulle være blevet fikset med en patch, der udkom i september sidste år. De kaprede NAS-systemer var dog ikke blevet opdateret.

Kryptovaluta har længe været et fokusområde for hackere og andre IT-kriminelle, mens indbruddene som regel har kredset om at få adgang og stjæle allerede eksisterende valuta som Bitcoins, der kunne findes i digitale punge.

Den tyske hackers metode med at kapre computere og devices og indstille dem til at generere valuta for ham er dog en helt ny udvikling, lyder det ifølge computerworld.com.

Hackeren fik 500 millioner Doge ud af anstrengelserne, hvilket svarer til godt 3,4 mio. kroner.

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>