Virksomheder scorer kassen på nye sikkerhedstrusler




Den enes potentielle død, den andens sikre brød.

Nogenlunde sådan kan man beskrive den aktuelle situation på sikkerhedsmarkedet, hvor væksten i omsætningen afspejler det massive fokus på sikkerhedstrusler, der er i disse år.

For selv om klassisk antivirus-software i dag kan fås helt gratis til eksempelvis Windows og i stigende grad anses som en standardvare, er der samtidig et voksende behov for de mere avancerede løsninger.

Fra hacking mod virksomhedens betalingssystem til NSA-overvågning og interne datalækager – der er rigtig mange trusler, man skal forholde sig til som en moderne virksomhed, hvor digitale aktiver er den måske vigtigste valuta.

Derfor investerer mange virksomheder i ny sikkerhedssoftware, hvilket kommer leverandørerne til gavn.

Ifølge en ny opgørelse fra analysefirmaet Gartner steg omsætningen på det globale marked for sikkerhedssoftware med 4,9 procent fra 2012 til 2013 til omkring 109 milliarder kroner.

IBM voksede mest
Blandt de fem største leverandører af sikkerhedssoftware var det IBM på tredjepladsen, der oplevede den største vækst i omsætningen – hele 19 procent mere omsatte IBM for i 2013 end i 2012.

Symantec er stadig det suverænt største sikkerhedsselskab, selv om dets omsætning faktisk faldt en lille smule.

Symantecs omsætning landede i 2013 på omkring 20 milliarder kroner, mens nummer to på markedet, McAfee, trods en vækst på 3,9 procent “kun” nåede op på en omsætning på omkring ni milliarder kroner ifølge Gartner.

Mange trusler = mere salg 
Analysefirmaet skriver, at sikkerhedsmarkedet voksede mindre end ventet, men at der stadig var tale om en stabil vækst.

Og væksten skyldes i høj grad, at der er så mange trusler, man skal forholde sig til som virksomhed.

“Allestedsnærværelsen af sikkerhedstrusler har betydet, at mange organisationer indser, at den traditionelle tilgang til sikkerhed har huller, og derfor tænker de på nye måder og investerer flere penge i sikkerheds-teknologi,” lyder det blandt andet fra Gartner.

Verdens største sikkerhedsleverandør, Symantec, har selv flere gange fremhævet, at tiden er ved at være løbet fra klassisk antivirus-software.

“Vi ser ikke længere antivirus som en pengemaskine på nogen måde,” udtalte Symantec for nylig til Wall Street Journal.

Symantec, der blev stiftet i Californien helt tilbage i 1982 og i dag har flere end 20.000 ansatte, bliver udfordret af både konkurrenterne og de it-kriminelle.

Det store paradigmeskift for Symantec og mange af konkurrenterne er, at man ikke længere kun koncentrerer sig om at lave sikkerheds-løsninger, der skal hindre, at hackere og al den ondsindede software slipper ind.

I stigende grad tager man udgangspunkt i, at det vil ske – og så handler det i stedet om at kunne spotte det og minimere skaderne.

Læs også:

Dur ikke længere: Antivirus er slet ikke godt nok

Sådan tackler virksomhederne it-sikkerheden

Kæmpe data-skandale: Både it-chefen og direktøren ryger ud



Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>