BBC har fået fjernet 12 historier fra Google-søgeresultater

Google har fjernet i alt 12 nyhedshistorier, som er lavet af BBC, fra deres søgeresultater siden EUs kontroversielle “Right to be forgotten”-lov trådte i kraft i maj. Det skriver BBC News selv.

De slettede nyheder omhandler alt fra dækningen af retssager om bombemageri i Nordirland for 13 år siden til en disput over en forsvundet hund.

Google har givet BBC besked om hver eneste af fjernelserne, men de har ikke fortalt, hvem der har forespurgt fjernelsen af søgeresultatet.

Google har travlt

Historierne vil ikke længere komme frem som resultatet af visse søgninger. Men det er kun søgninger i Europa, der er påvirket af loven.

Tidligere har Google udtalt, at de er blevet oversvømmet med forespørgsler fra personer, som vil have sider fjernet, siden dommen fra den europæiske domstol for tre måneder siden.

I sidste måned fortalte søgegiganten, at de havde fået 91.000 forespørgsler om at fjerne 328.000 sider fra søgeresultaterne.Samtidig fortalte de, at de havde imødekommet mere end 50 procent af de, de havde behandlet – uden dog at fortælle, hvor mange de havde behandlet indtil videre.

Flest retshistorier

Google oplyser BBC at deres historier ikke vil fremgå af “søgeforespørgsler for navne eller andre personlige identifikatorer”. Google oplyser samtidig, at forespørgslerne ikke kun angår artiklerne, men også hvis personers navne er nævnt i kommentarerne under artiklen.

Ud af de 12 fjernede historier, som er fjernet fra Googles søgeresultater, er fire af dem kommentarsektionen, hvilket også inkluderer en blog af BBC’s tidligere økonomiredaktør, Robert Peston, som blev fjernet i juli.

De andre omhandler typisk retssager. Blandt andet en fra 2001, som involverede tre mænd, som var anklaget for at være i besiddelse af udstyr til at lave bomber i Nordirland. Samt to historier, som relaterer til den højt profilerede sag om en britisk kvinde, som blev kendt skyldig i at drive en af europas største prostitutionsring i 2003.

Men selvom nyhederne er fjernet fra Googlesøgningerne kan de stadig findes på BBC.com.

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>