Netflix betaler nu for trafik hos de fire største internetudbydere i USA

Debatten om netneutralitet, altså om internetudbydere må skelne mellem og prioritere visse typer trafik på deres netværk, er forstummet henover sommeren, men bag kulissen har én af de største trafikproducenter, Netflix, nu indgået aftaler med de fire største udbydere i USA. Det skriver Gigaom.

Netflix har for nylig indgået en peering-aftale med Time Warner Cable og har desuden aftaler med Comcast, AT&T og Verizon.

Aftalerne betyder, at Netflix betaler udbyderne for at få adgang til at sende Netflix-trafik gennem udbydernes netværk. Med aftalerne i hånden sikrer Netflix sig, at udbyderne stiller den nødvendige båndbredde til rådighed for Netflix-tjenesten, som er én af dem, der generer allermest trafik på internettet.

Læs også: Netflix klager over ekstrabetalinger til netudbyderne

Hidtil har internetudbyderne imidlertid givet alle tjenester lige muligheder for at passere gennem deres netværk. Det er dét princip, som nu er på vej til at blive ændret, hvis de store indholdsudbydere skal betale for at få leveret eksempelvis videostreaming i HD-kvalitet.

De amerikanske telemyndigheder er i øjeblikket i færd med at undersøge, hvorvidt disse peering-aftaler skal reguleres af hensyn til konkurrencen på markedet.

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>