Nyslået NBA-ejer Steve Ballmer forlader Microsofts bestyrelse

Steve Ballmer vil fremover kun være Microsoft-mand i forhold til sin bankrådgiver. Den tidligere direktør har nemlig valgt at træde ud af it-gigantens bestyrelse. Det oplyser han i et åbent brev.

Steve Ballmer blev tidligere i år afløst af Satya Nadella på posten som administrerende direktør for det, der i mange år har været én af verdens allerstørste it-virksomheder. Steve Ballmer sad imidlertid på posten i de år, hvor selskabet ikke formåede at reagere på skiftende tendenser i tide, hvilket betød at mobility-markedet med tablets og smartphones blev domineret af Apple, Google og Samsung efter to årtier med Microsoft-dominans på pc-markedet.

Satya Nadella har siden sin tiltræden ændret fundamentalt ved flere af Ballmers strategier. Eksempelvis er Office-tjenesterne gjort tilgængelige på konkurrerende platforme. Den nye strategi går nu mere i retning af at udnytte netop Office og Microsofts erhvervsprodukter i samspil med selskabets cloud-platform til at få brugerne til at vælge Microsoft, selvom de ikke vælger Windows.

Steve Ballmer er i øjeblikket den største enkeltaktionær i Microsoft med aktier i selskabet til en værdi af mere end 100 milliarder kroner. En del af den formue brugte han i maj på at købe det professionelle NBA-basketball-hold Los Angeles Clippers.

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>