Tre InnoBoostere skal erstatte én Videnpilot

Når små og mellemstore virksomheder fremover ønsker at søge om økonomisk støtte til at ansætte højtuddannet arbejdskraft, som kan hjælpe med udvikling af nye produkter, skal det ske igennem Innovationsfondens nye ordning ‘InnoBooster’, der trådte i kraft den 12. august.

InnoBooster erstatter blandt andet den hedengangne Videnpilot-ordning, under hvilken ingeniører ofte blev ansat i små virksomheder til at få ideer til at blive til virkelighed. Med den nye ordning kan virksomheder som noget nyt søge tre overordnede kategorier af vidende medarbejdere i én og samme ansøgning.

Se her, hvis du vil tjekke de seneste jobtilbud for ingeniører.

Firmaerne kan både søge om tilskud til samarbejde med et universitet og om økonomisk støtte til at betale løn til en højtuddannet medarbejder i en kortere periode. Det kunne være en ingeniør, men der er også mulighed for at leje en forsker fra et universitet.

Skulle det ikke være nok, kan der desuden søges om ‘anden videnbaseret innovationsstøtte’, der f.eks. kunne dække over finansiering af et projekt i samarbejde med studerende.

Læs også: Ansvarlig styrelse om crashet videnpilot: ‘Drønærgerligt’

Hos Ingeniørforeningen IDA er man begejstret for alle tiltag, der fremmer innovation i de danske virksomheder, og den nye ordning er ingen undtagelse. Cornelius Olesen, formand for Erhvervs- og vækstudvalget hos IDA, mener, at ansøgningsprocessen nu er gjort nemmere for de små og mellemstore virksomheder.

»Jeg vil mene, den er bedre. Hvor tidligere ordninger førhen var skilt ud i flere forskellige områder, er det nu blevet samlet i én ansøgningsprocedure, der gør det enklere, mere overskueligt og mere fleksibelt – og det kan vi jo kun hilse velkomment,« siger Cornelius Olesen.

Læs også: Kaotisk og fejlbehæftet sagsbehandling har vaccineret firma mod videnpiloter

Samtidig med at ordningen har skiftet navn og struktur, er ansvaret for støttemidlerne blevet flyttet ind under den nye ‘Danmarks Innovationsfond’, der for 2014 har fået 257 millioner kroner at gøre godt med. Cornelius Olesen håber dog ikke, at bevillingen til InnoBooster-ordningen bliver mindre end tidligere ordninger.

»Der er et ‘men’ i alt det her. Det kan være svært at gennemskue, om der bliver flere eller færre penge til dette område, nu hvor det hele er lagt sammen i en kæmpe fond. Vi håber ikke, at der er en skjult spareøvelse i det her, og derfor er det selvfølgelig noget, vi vil følge,« siger han.

Den maksimale støttesum til én virksomhed kan ikke overstige 250.000 og skal som minimum matches af en tilsvarende investering fra virksomhedens egen lomme. Ligesom med Videnpilot-ordningen skal der foreligge et meget konkret innovationsprojekt, før der gives støtte.

Se Innovationsfondens egen video, om den nye ordning herunder.

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>