Kina lancerer selvudviklet styresystem i oktober

Kina forventer at kunne lancere et hjemmelavet operativsystem i oktober. Kinesiske regeringsorganer skal nemlig finde en erstatning til Windows XP, og Windows 8 er forbudt, skriver Computerworld.com.

Der findes ikke mange detaljer om det nye operativsystem. Kun en foreløbig tidsplan.

Det kinesiske operativsystem vil i første omgang blive lanceret til desktop-pc’er, hvor man forventer, at operativsystemet er i stand til at erstatte amerikanske styresystemer inden for et til to år. Efter tre til fem år skal det nye operativsystem være udrullet til mobile platforme.

Når Kina er så opsat på at udvikle sit eget operativsystem skyldes det i høj grad en stigende mistillid til amerikanske teknologivirksomheder. I kølvandet på Edward Snowdens afsløringer om NSA’s overvågning i hele verden er den kinesiske regering nemlig blevet temmelig utilfreds med især Google, Micrsoft og Apples indflydelse i landet.

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>