Rejsekort-bøder for millioner kan være ulovlige

Skifter du som rejsekort-bruger undervejs til en ny bus eller nyt tog, skal du huske at tjekke ind igen. Ellers risikerer du en bøde på enten 50 eller 750 kroner for ’manglende rejsehjemmel’.

Men den praksis er formentlig slet ikke lovlig, for passageren har jo tjekket ind ved rejsens start, og tjekker ud igen ved slutdestinationen. Det skriver Metroxpress.

Læs også: Rejsekort-brugere bliver straffet økonomisk når tog og bus er forsinket

Selv hos DSB, som er hovedaktionær i Rejsekort A/S, er der tvivl om den praksis. Kundeambassadør Helle Fuhrmann fra DSB siger til Metroxpress, at hun selv længe har været i tvivl om lovligheden, og hun håber, at Ankenævnet for Bus, Tog og Metro kan komme med en principiel afgørelse om bøderne.

Det får nævnet bare aldrig mulighed for, forklarer landsdommer Tine Vuust, formand for ankenævnet. Når DSB modtager en klage over sådan en bøde, bliver den hver gang betalt tilbage med det samme, og så stopper sagen der.

I en anden afdeling i DSB mener salgschef Christian Linnelyst, at det er juridisk i orden at straffe med bøde, hvis en passager ikke laver et ekstra tjek-ind ved skift undervejs. Det er nemlig nødvendigt for at kunne regne den korrekte pris ud, siger han. Bøderne på 50 kroner er indført for at opdrage folk til at huske det ekstra tjek-ind.

Læs også: Offer for rejsekort-spidsfindighed: Kørte 2×3 zoner – betalte for 8

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>