S vil dække Kolding med gratis wifi-adgang

Brønderslev og Viborg har sat et forsøg i gang med internet serveret gratis fra gadelygterne. Og det er ikke gået ubemærket hen i Kolding, hvor Socialdemokraterne i byrådet nu kommer med et omfattende forslag: Hele Kolding skal dækkes af gratis wifi fra gadelygterne, når de efterhånden bliver skiftet ud i kommunen. Det skriver Jydske Vestkysten.

Forsyningsselskabet TreFor skal i gang med at udskifte de 15.000 gadelamper i Kolding med moderne armaturer med LED-lyskilder, og den chance må kommunen ikke forpasse, mener Christian Haugk, gruppeformand for Socialdemokraterne i byrådet i Kolding.

Det vil binde kommunen sammen, tiltrække unge studerende og generelt vise, at Kolding er ’oppe på beatet’, hvis projektet bliver til noget, og gadelamperne får indbygget router, så borgerne ganske gratis kan koble sig på nettet, så længe de er i nærheden af en lygtepæl.

Forslaget, som er fremlagt i kommunens økonomiudvalg, er ikke ledsaget af et budget for, hvad projektet vil koste.

I Brønderslev og Viborg er forsøg med wifi via nye gadelamper sat i gang i begrænsede områder. I Brønderslev er det således pladsen foran byens banegård, der skal være dækket af gratis wifi, ved hjælp af en dansk-produceret lampe med wifi indbygget, og i samarbejde med fiberselskabet Bredbånd Nord.

Læs også: Kom trådløst på nettet via gadelygten

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>