Snowden: Jeg efterlod spor på NSA’s netværk for vise dem mine intentioner

Den eftersøgte tidligere it-konsulent for den amerikanske efterretningstjeneste NSA, Edward Snowden, hævder i et interview med Wired, at han sørgede for at lægge spor ud, da han kopierede dokumenter fra NSA’s it-systemer. Sporene skulle vise hans intentioner med dokumenterne.

Sporene skulle vise NSA præcist, hvilke dokumenter han havde taget, og at han arbejdede alene. Det skulle forhindre, at hans kolleger uforvarende kunne komme i klemme på grund af hans handlinger og sørge for, at NSA kunne se, at han ikke var spion.

Men udtalelser fra NSA om, at Edward Snowden skulle have taget 1,7 millioner dokumenter tyder ifølge Edward Snowden på, at NSA enten ikke er i stand til at finde sporene, eller at NSA bevidst har pustet omfanget op.

Selv hævder han ifølge Wired at have taget dokumenter og efterladt spor i systemerne, som tydeligt skulle vise, at han gjorde det i rollen som whistleblower for at afsløre myndighedernes omfattende overvågning af borgerne.

Wired bringer også et omfattende interview med Edward Snowden, hvor han blandt andet fremsætter en teori om, at de amerikanske myndigheder blandt andet er ude efter ham, fordi de ikke ved præcis, hvilke dokumenter han er i besiddelse af, og er bange for, at han ligger inde med information, som kan ødelægge højtstående personers karrierer.

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>