Anklager i hackersag: Man kan ikke føle sig sikker på sin straffeattest

»Hackerangrebet på CSCs mainframe i Valby er et potentielt angreb på alle danskere«. Det siger anklager Anders Riisager i sin indledning i Retten på Frederiksberg. Alle danske cpr-numre er nemlig blevet stjålet, ligesom døren til danskernes straffeattester har stået pivåben.

»Samtlige cpr numre er blevet stjålet, og dermed er samtlige danskere berørt. Hvor de cpr-numre er nu, det er der ingen, der ved,« siger Anders Riisager.

Ifølge anklagemundigheden er der tilsyneladende ikke ændret noget i de mange registre, som CSC administrerer, men anklager Anders Riisager understreger i retten, at man som dansk borger ikke længere kan føle sig sikker på eksempelvis sin straffeattest.

»Der er ikke noget, der tyder på, at der er ændret noget i registrene. Man man kan ikke udelukke det.. Man kan ikke udelukke, at der er ændret i min straffeattest, så der eksempelvis står, at jeg blev idømt fængselsstraf for to år siden,« siger Anders Riisager.

Læs også: Uenighed om beviser afbryder den store hackersag

Svenske Gottfrid Svartholm Warg og danske JT er anklaget for at have stået bag hackerangrebet mod CSC, og for at have kopieret oplysninger fra offentlige myndigheder som rigspolitiet til blandt andet Iran og Tyskland.

Begge nægter sig skyldige.

Som følge af sagen overvejer Rigspolitiet nu at indlede en CSC for ikke at have styr på it-sikkerheden. Den amerikansk-ejede virksomhed driver mere end 100 registre på vegne af det offentlige Danmark.

Retssagen startede i morges men har over flere omgange været afbrudt på grund af uenigheder mellem anklagemyndighed og de to tiltaltes forsvarere. Forsvaret fandt en række slides fra anklagerne subjektive, mens anklagemyndigheden mente, at de var nødvendige for at forstå sagens teknisk tunge bevismateriale. Senere forklarer anklager Anders Riisager dog, at den teknisk svære hackersag ikke kræver it-kundskaber at tage stilling til.

»Man behøver heller ikke at være terrorist for at vurdere en terrorsag,« lød det fra vicestatsanklageren.

Version2 følger retssagen i løbet af dagen

Læs også: Rigspolitiet overvejer sag mod CSC

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>