Audi får den første tilladelse til at køre førerløst i Californien

Audi har som den første bilproducent løst billet til at teste førerløse biler på de californiske hoved- og biveje.

Det drejer sig om et projekt, som Audi har arbejdet på i et stykke tid. En Audi A7 er blevet udstyret med al den nyeste teknologi og er om ikke 100 procent førerløs, så i stand til for eksempel at køre kofanger mod kofanger med op til 60 km/t. Lige netop den disciplin er vigtig i californiske storbyer, som er berygtede for snegletrafik.

Læs også: Førerløs Google-bil skal alligevel have rat og pedaler

Det er dog ikke uden omkostninger, at bilerne nu skal testes ude i trafikken. De nye regler betyder, at der skal tegnes en forsikring på fem millioner dollars for hver bil, og at der altid skal være en repræsentant for Audi i bilen, når den er ude at køre.


En Audi A7 kører nu rundt på de californiske veje, uden at føreren behøver at styre.

I lighed med Google har Audis førerløse biler også lov til at køre i Nevada, den første stat, som tillod førerløse biler på offentlige veje.

Læs også: Audi og Toyota er med i kapløbet om selvstyrende biler

Audi er langtfra den eneste bilproducent, der eksperimenterer med førerløse biler, faktisk har alle de store producenter meldt ud, at der arbejdes intensivt med førerløse biler.

Se denne ultrakorte Audi-video om, hvordan bilen overtager styringen:

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>