Microsofts analytikere: Skotter stemmer nej til løsrivelse

Analytikerne hos Microsofts søgemaskine, Bing, har brugt den skotske folkeafstemning som test af søgemaskinens evner til at forudsige resultater af begivenheder inden for Storbritannien. Og resultatet pegede op til valgstedernes åbning på et snævert nej.

Helt præcist forudsiger den britiske udgave af Bing et resultat, der siger 48,7 procent ja og 51,3 procent nej.

Forudsigelsen er baseret på blandt andet de søgninger, som personer bosiddende i Skotland har foretaget, samt indsamling af data fra sociale medier, skriver Bing-folkene i et blogindlæg.

Microsofts analyseafdeling har tidligere brugt store begivenheder som test af, hvor gode deres systemer er til at lave forudsigelser. I forbindelse med VM i fodbold i Brasilien forudså Bings analyser 15 ud af de 15 kampe efter den indledende runde i slutrunden. Analyseafdelingen forudså også, at Danmark i 2013 ville vinde det europæiske melodigrandprix.

Læs også: Microsofts talknusere: Danmark vinder Melodi Grand Prix

Opgaven med at forudsige en folkeafstemning er dog vanskeligere ifølge Microsoft. Eksempelvis kan der være brugere, som kommenterer valget på sociale medier, som ganske vist bor i Skotland, men ikke kan stemme, fordi de ikke er gamle nok.

Samtidig er det ikke en tilbagevendende begivenhed som sportskampe eller et præsidentvalg, så der er ikke noget datamateriale at korrigere dataene ud fra.

Bings målinger bygger desuden på analyser af tekst i opdateringer på sociale medier som Twitter og søgninger, hvor softwaren forsøger at afgøre, om afsenderen er positivt eller negativt stemt. Samtidig har analytikerne også forsøgt at afgøre, hvor mange der er i tvivl.

Ved at se på udviklingen over tid har analytikerne forsøgt at lave en model, som skulle forudsige, i hvilken retning tvivlerne ville gå, og det så altså ud til, at det ville komme nej-siden til gode, da Microsoft lavede den sidste opdatering onsdag, dagen før valget.

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>