Connie Hedegaard: Helt naturligt at afskaffe klimakommissær

De 28 nye EU-kommisærer er blevet udpeget, og det er uden et selvstændigt klimakommissariat. Fra 1. november bliver det nemlig lagt sammen med energikommissariatet.

Den tidligere spanske miljø- og landbrugsminister, Miguel Arias Cañete, får dermed titlen som klima- og energikommissær.

Beslutningen er ikke lige populær alle steder. En række medlemmer af Europaparlamentet forsøgte at få EU-Kommissionens formand til at ændre mening.

»Det er et kæmpe tilbageskridt for klimakampen i EU, at Juncker har valgt at lægge klimadagsordenen ind under energikommissæren,« siger medlem af parlamentet, Jeppe Kofoed (S), til DR. Han var med i den gruppe, som forsøgte at få formanden til at ændre mening.

Den afgående klimakommissær, Connie Hedegaard (K), kan derimod ikke se noget problem i, at hendes post bliver nedlagt.

»Det giver ikke nogen mening at snakke klima uden at snakke energi, og det giver ikke nogen mening at lave energipolitik uden at lave klimapolitik,« siger Connie Hedegaard til DR.

Hun mener derimod, at det er vigtigt, at den nye klima- og energikommissær både kan tage sig af Østeuropa, diplomatiet med Gazprom og internationale klimaforhandlinger.

Heller ikke hos de radikale kan de se noget problem med at klimakommissær-stillingen er lagt sammen med energikommissariatet.

»I energiproduktionen er der jo en meget stor CO2-udledning, og nu får vi mulighed for at gennemføre ambitiøse klimamål i energiproduktionen,« siger partiets klimaordfører, Andreas Steenberg, til DR.

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>