Kina vil have egen rumstation i kredsløb i 2022

Kina har ambitiøse planer for erobringen af rummet, og nu lyder den officielle udmelding, at en kinesisk rumstation skal være klar i 2022. Det skriver det statslige kinesiske nyhedsbureau Xinhua.

Fem gange har kineserne sendt astronauter – eller taikonauter, som det hedder på de kanter – ud i rummet, og siden 29. september 2011 har det eksperimentelle rumlaboratorium Tiangong 1 (Himmelske Palads 1) været i kredsløb om Jorden. To gange har Tiangong 1 haft besøg af astronauter, nemlig i juni 2012 og i juni 2013.

Læs også: Kinesere vender hjem efter 15 dage i rummet

I 2016 skal rumlaboratoriet Tiangong 2 sendes i kredsløb, og det skal være målet for de næste kinesiske astronauter, der sendes op med rumfartøjet Shenzhou-11. Kineserne vil også forsøge at koble et ubemandet fragtfartøj kaldet Tianzhou-1 til Tiangong 2.


Den kinesiske rumstation får tre moduler. (Illustration: China Daily)

Tiangong-modulerne er ikke egentlige rumstationer, for de har ikke udstyr, der tillader længerevarende ophold i rummet. Men i 2018 skal opbygningen af en rigtig kinesisk rumstation starte.

Om fire år sendes det første modul til rumstationen op, og så skal den udbygges med yderligere to moduler frem til 2022, hvor den skal stå færdig.

Læs også: Superraket skal få kineserne til Månen og Mars

I forhold til den internationale rumstation ISS, der er bygget i samarbejde mellem rumfartsorganisationerne i Europa, USA, Rusland, Japan og Canada, bliver den kommende kinesiske rumstation ikke ret stor. Hvor ISS har en masse på over 400 tons, får den kinesiske pendant en masse på omkring 60 tons.

Tidligere har de kinesiske myndigheder meddelt, at rumstationen ville stå klar i 2020, så den er åbenbart blevet lidt forsinket.

På en pressekonference har lederen af Kinas program for bemandet rumfart, den første taikonaut Yang Liwei, i øvrigt også bemærket, at Kina gerne samarbejder med andre nationer om kommende rummissioner, og at de kinesiske rummoduler vil kunne kobles sammen med andre landes moduler.

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>