Hvert minut hugges fem fodboldbaner med tropisk skov ned

Hvad der svarer til arealet af cirka fem fodboldbaner af tropiske skove er blevet fjernet hvert minut mellem 2000 og 2012. Det skriver BBC på baggrund af en rapport udarbejdet af Forrest Trends.

Forfatterne bag rapporten beskriver, hvordan tendensen spreder sig hastigt i Asien og Afrika, og hvordan det er den Europæiske og Nordamerikanske efterspørgsel efter læder, træ og kød, som driver træ-fældningen.

Ifølge rapporten er omkring 200.000 kvadratkilometer skov blevet lagt ned. Halvdelen af hugsten er sket i strid med reglerne for at konvertere jorden til landbrug. Rapporten værdi-sætter handlen med råvarer fra disse områder, herunder træ, læder, oksekød, soja og palmeolie, til 61 milliarder dollars om året.

Men selvom en stor del af skovningen er illegal, har regeringerne i de ramte lande ikke ressourcerne til at håndhæve loven. Licenser til at fælde træer bliver tit udstedt via korruption.

Det kan have fatale konsekvenser for de oprindelige samfund, som lever i skovene. Fire indfødte aktivister er blevet myrdet i Peru for deres modstand mod den illegale skovning. Også i Brasilien foregår en masse ulovlig skovning, og her forsøger myndighederne at løse problemet.

Brasilianerne har i den forbindelse haft succes med at ramme de involverede virksomheder på pengepungen.

»For øjeblikket giver EU store beløb til disse tropiske lande for at reducere afskovningen, mens de på samme tid skyder sig selv i foden ved at importere alle disse tvivlsomme produkter fra illegal skovhugst. De har brug for at stoppe den onde cirkel, og et stop for import af disse produkter vil være det første skridt,« siger medforfatter på rapporten, Sam Lawson.

Det største nye problem i den sammenhæng er, at den ulovlige afskovning bliver spredt til flere nye lande i Latinamerika, Afrika og Asien.

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>