Danfoss-direktør: »Det hedder sprogbarriere med god grund«

En af de største opgaver ved international projektledelse er at håndtere en helt ny type kompleksitet i form af en blanding mellem kommunikation, processer, tidsforskelle og kulturer.

Det siger Søren Ejnar Nielsen, der er direktør for kontoret for globale projekter hos Danfoss. Han har været med til at udvide divisionen Power Electric i Danfoss Group fra to til fire udviklingssites. En omstilling, han fortæller om den 7. oktober på konferencen projects:across boundaries, der arrangeres af Ingeniøren og projekt:netværket.

»Når man bringer et projekt som vores over på et internationalt plan, bringer det opbygningen og samarbejdet ind i en helt ny og kompleks situation. Her drejer det sig i højere grad om at lede og navigere mere virtuelt end fysisk,« fortæller Søren Ejnar Nielsen.

Er du klar til et karrierespring? Få hjælp på Jobfinder.dk.

Danfoss Power Electronics startede i 2010 en proces, der skulle gøre virksomheden endnu mere global, end tilfældet var tidligere. Og samtidig bringe Nordborg-virksomheden tættere på kunderne ved at bygge lokale udviklingsafdelinger i blandt andet Kina.

»Vi har i mange år været globalt anlagt. Men vi ville skubbe udviklingen tættere på de lokale, som vi handler med. Og set fra en projektleders stol var det da en stor beslutning, men også en vigtig,« forklarer Søren Ejnar Nielsen.

Tag ikke grundelementer for givet

Danfoss-direktøren peger endvidere på vigtigheden af at være meget bevidst om de fundamentale elementer. Her mener han sprog, kultur, ledelsesstil og hierarkier.

»Trods tekniske fremskridt, der gør internationalt samarbejde nemmere, skal man stadig fokusere på det, man måske godt ved, men oftest kan glemme. Her tænker jeg sprog, kulturelle forskelle og eksempelvis hierarkier ved især de kinesiske og indiske samarbejdspartnere. De faktorer kan man nemlig hurtigt tage for givet,« forklarer Søren Ejnar Nielsen.

Og han følger op:

»Det gode er, at Danfoss har haft mulighed for at starte et lokalt udviklingscenter i blandt andet Kina. Det sikrer, at vi hurtigere kan gribe ind, hvis nogle af grundelementerne udvander det internationale samarbejde. Det hedder ’sprogbarrierer’ med god grund. Men vi arbejder heldigvis ud fra fælles sprog i vores processer,« siger Søren Ejnar Nielsen.

På sit oplæg vil Danfoss-direktøren også komme med en række eksempler på, hvordan Danfoss har arbejdet med at skabe nye fælles udviklingsprocesser globalt.

Du kan læse mere om arrangementet og tilmelde dig projects: across boundaries her.

Læs også: Rambøll-chef: »Noget så simpelt som præcis kommunikation kan være umuligt«

»Min vigtigste mission var at gøre danskerne stolte«

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>