Endelig bliver Testcenter Østerild fyldt op

Efter mindst fire forgæves forsøg er det nu lykkedes at få besat de sidste to prøvestande på testcenter Østerild i Nordjylland gennem et udbud, hvor der indkom mere end to bud på de to ledige stande, skriver DTU i en pressemeddelelse.

Læs også: Efter fjerde udbudsrunde: To pladser stadig tomme i Østerild

Prøvestand nummer 1 skal fremover besættes af franske EDF Energies Nouvelles, som vil bruge standen til at afprøve og videreudvikle Alstoms 6 MW vindmøller, som selskabet forventer at bruge til planlagte offshore vindmølleparker i Frankrig i de kommende år.


Alstoms 6 MW vindmølle skal nu testes på dansk grund i Østerild

Afprøvningerne skal foregå i samarbejde med vindmølleleverandøren.

Prøvestand nummer 4 er udlejet til Vestas Wind Systems. Vestas har i forvejen to prøvestande på Testcenter Østerild, men har behov for yderligere prøvningskapacitet til at afprøve og videreudvikle deres vindmøller.

Begge prøvestande overtages primo 2015.

Udvælgelsen af netop de to lejere er sket på baggrund af lejepris og ved vægtning af de perspektiver, der ligger i det forskningsprogram, ansøger har formuleret i forbindelse med afgivelse af tilbud, fremgår det af pressemeddelelsen.

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>