Kabinettet til en billig bærbar kan nu 3D-printes

Der er næsten ingen grænser for, hvad man kan skabe med en 3D-printer. Nu har en flok englændere printet kabinettet til en laptop, hvor den vigtigste indmad er en lille Raspberry Pi computer-på-et-printkort.

Planen er at sælge den bærbare computer, der har fået navnet Pi-Top, som et samlesæt med blandt andet en 13,3 tommer skærm, et tastatur, en pegeplade, trådløst netværkskort og et batteri, der kan holde liv i maskinen i mindst fire timer.


Pi Top er måske ikke så køn, men den er billig og sjov at samle. Her er det en prototype. (Foto: Pi-Top)

Med saml selv-computeren vil briterne først og fremmest gerne vise, hvor sjovt og lærerigt det er selv at bygge en bærbar, i stedet for blot at købe en færdigsamlet.

Læs også: Aalborg-forskere udvikler lavfrekvent støjmåler med Raspberry Pi-computer

Samlesættet bliver i første omgang sat til salg på crowdfunding-websitet Kickstarter – prisen kendes endnu ikke. Så bliver spørgsmålet, om man vil have kabinettet med i sættet, eller om man hellere vil printe det ud selv.

Holdet bag Pi-Top brugte 3D-printeren Rostock Max v2, der i USA fås til 999 dollar (5.800 kroner), til at printe kabinettet til prototypen af den miljøvenlige PLA-plast, der er fremstillet af stivelse fra majs. De billige 3D-printere er ikke just kendte for at være hurtige, og det tog da også 160 timer at printe de tre dele, der skulle bruges.

Computeren bliver heller ikke verdens hurtigste, for der er trods alt grænser for, hvad man kan forlange af den lille Raspberry Pi, der ikke er større end en stak kreditkort, og som kan købes for under 300 kroner. Raspberry Pi B+ byder blandt andet på en 700 MHz ARM-processor, 512 MB ram og fire USB-porte.

Man skal også bruge et micro-SD-hukommelseskort, der fungerer som harddisk. Styresystemet er Raspbian OS.

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>