Engelsk iværksætter på vej med flyvende motorcykel

Utallige gange er det personlige flyvende fartøj blevet ‘opfundet’. Lige fra gyrokopteren på toppen af Arne Jacobsens fremtidshus fra 1929 til Moller Skycar 400. Fysisk har de mange forsøg måske kunnet løfte sig fra jorden. Men ingen er blevet det dagligdags transportmiddel, så mange havde håbet på.

Nu gør englænderen Chris Malloy forsøget med en såkaldt Hoverbike, som vel kan oversættes med ‘luftcykel’. Det er noget mindre end en flyvende bil og en del større end en almindelig cykel.

Med to roterende propeller skulle luftcyklen være i stand til at flyve med en person på op til 130 kg i 45 minutter. Kraften kommer fra en almindelig tocylindret benzinmotor på 1.170 ccm. Den yder 80 kW. Den skulle være i stand til at flyve i højder op til tre kilomter (der må være koldt deroppe) og 148 km på en fuld tank, som rummer 30 liter.


Sådan så det ud, da Hoverbike første gang blev testet.

Droneversion flyver allerede

Ideen til Hoverbiken kom tilbage i 2011, og siden har Chris Malloy og hans virksomhed Malloy Aeronautics eksperimenteret, blandt andet ved at udvikle en mindre version i dronestørrelse, som allerede nu kan købes på virksomhedens hjemmeside til levering i november. Det er erfaringerne fra dronen, som har givet ham mod på at udvikle en fuldskala-version, som Malloy Aeronautics nu søger finansiering til på crowd funding-sitet Kickstarter.

Men han understreger også, at han ikke gør noget nyt. Han tager simpelthen kendte komponenter og sætter dem sammen på en ny måde.

Da den første prototype begyndte at tage form i Chris Malloys garage, begyndte interessen fra omverdenen også at tage til. I løbet af kort tid havde rygtet spredt sig, og han blev opsøgt af diverse universiteter og organisationer, som arbejder med redning og overvågning. Mest overrasket blev Chris Malloy, da repræsentanter fra den amerikanske hær og fly- og våbenproducenten Lockheed Martins udviklingsselskab ‘Skunk Works’ dukkede op for at se ideen til has Hoverbike.

Den første testflyvning med en full size Hoverbike er endnu ikke gennemført. Chris Malloy og hans team, som det nu er blevet til, har testet prototypen, mens den var spændt fast til jorden. Her kunne de teste, hvordan fartøjet reagerede på forskellige input fra piloten.

Ifølge Chris Malloy skulle Hoverbiken være meget mere stabil i luften end en almindelig helikopter, men hvis uheldet skulle være ude, så kan piloten enten have sin egen faldskærm med, eller stole på de to indbyggede faldskærme i selve fartøjet.

Se Hoverbikes Kickstarter-video her:

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>