Få delebil så let som en bycykel

Fra 17. september vil 200 nye delebiler fylde op i Københavns bybillede. I modsætning til mere traditionelle delebiler, hvor bilen skal reserveres og efterlades på en speciel parkeringplads for delebiler, virker konceptet fra organisationen Car2go mere som en bycykel.

Ved hjælp af en app finder man en bil, og når man er færdig med at bruge den, efterlades den på en vilkårlig parkeringsplads inden for en nærmere defineret zone.


Inden for det lyseblå område skal bilen efterlades igen. Hvis man ikke kan finde en parkeringsplads, har Car2go reserveret et antal pladser i nogle parkeringshuse.

Car2go blev startet i 2008 af den tyske bilproducent Daimler og biludlejningsfirmaet Europcar. Siden da er der blevet sendt flere end 11.000 biler ud på gaderne i 26 europæiske og amerikanske storbyer.

Car2gos europæiske direktør, Thomas Beermann, forklarer, hvorfor Car2go nu er kommet til København:

»Jeg er overbevist om, at vores koncept passer perfekt ind i Københavns allerede eksisterende ambitioner om at gøre byen grønnere og mere mobil,« siger han.

Læs også: Tysk elselskab køber Better Places ladestandere

Foreløbige erfaringer har vist, at for hver Car2go-bil der indføres i en by, vil fire bilejere droppe egen bil.

Car2go benytter Daimlers lille Smart fortwo. Den kører 23,3 km/l, og derfor vil den ifølge Car2gos danske chef, Anders Kragelund, være en miljømæssig forbedring i forhold til den gennemsnitlige danske bilpark:

»Men på længere sigt er det klart, at vi vil gå over til elbiler. Problemet er bare, at tilgængeligheden ikke er høj nok. Vores brugere skal være helt sikker på, at bilen er klar, når de finder den, og at den ikke står og lader,« forklarer Anders Kragelund.

Car2go er i gang med forsøg i tre storbyer (Amsterdam, Stuttgart og San Diego) med elbiler. Her har det vist sig, at elbilerne har brug for at være koblet til en ladestander mellem fire og otte timer om dagen. I det tidsrum er de naturligvis ikke tilgængelige for brugerne. Hvis København med tiden skal have elbiler med i ordningen, kræver det blandt andet, at der opbygges en infrastruktur med 22 kW-ladestandere, siger Anders Kragelund.

Med Car2gos koncept er brugerne sikre på, at bilen er fuldt optanket, forsikringen er betalt, og at man kan parkere på alle offentlige parkeringspladser gratis.

Læs også: Moderne ellerter tester nyt marked

Hele konceptet er tænkt som en erstatning for folk, der kører korte ture i byen i egen bil, men i princippet er der ikke noget problem med at tage bilen med i sommerhuset en weekend, blot lejetiden ikke overstiger 48 timer.

Hvis man for eksempel skulle få lyst til at køre til Hamburg, anbefaler Anders Kragelund dog, at man i stedet tager et fly derned og så henter en Car2go-bil i lufthavnen. For når man først har købt et abonnement i Danmark, så gælder det til alle de byer, hvor Car2go opererer.

Hvis man får lyst til at prøve konceptet, kan man registrere sig allerede nu og få 60 minutters gratis kørsel. Derefter er prisen 3,5 kroner i minuttet, 135 kroner i timen eller maks. 500 kroner i døgnet.

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>