Google slutter et nyt forskerhold til sin kvantecomputer

Google vil nu optrappe indsatsen i jagten på at bygge en fungerende kvantecomputer. Selskabet har allieret sig med et forskerhold fra University of California i Santa Barbara, som nu slutter sig til Googles kvantelaboratorium, oplyser Google.

Forskerne annoncerede tidligere på året, at de havde konstrueret en chip, hvor de havde forbundet fem styk af en særlig udgave af ‘kvantebit’ eller qubits, kaldet Xmons, skriver GigaOm.

Google vil gerne udvikle en processor, som kan udnytte kvantemekanikkens superpositionsegenskaber, der i teorien giver mulighed for at bygge computere, der vil kunne løse visse typer beregningsopgaver mange gange hurtigere end konventionelle computere.

I praksis er det dog en stor udfordring at bygge elektroniske komponenter, der udnytter kvantemekanikken på denne måde, fordi det med de nuværende teknologier forudsætter superledning. Samtidig kæmper forskerne også med forholdsvis høje fejlrater, før de kan komme i nærheden af at skalere teknologien til noget, der kan anvendes i praksis.

Google har sammen med NASA investeret i et system fra firmaet D-Wave, som hævder at have udviklet en kvantecomputer, men firmaets teknologi har også været kritiseret for ikke at give de resultater, som fortalerne for kvantecomputere har lovet.

LÆS OGSÅ: Dansk forsker: Googles kvantecomputer regner ikke hurtigere end en almindelig pc

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>