Læger Uden Grænser: Verden taber kampen mod ebola

Verden er nødt til at reagere på ebola-epidemien. Sådan lyder det fra organisationen Læger Uden Grænser.

»Seks måneder inde i den værste ebola-epidemi i historien er verden ved at tabe kampen for at begrænse den,« sagde organisationens præsident, Joanne Liu, efter et møde i Verdenssundhedsorganisationen, WHO.

Hun mener, at reaktionerne på de opfordringer, som verdenssundhedsorganisationen er kommet med, har været for slappe.

»Ledere undlader at tage livtag med denne trussel. WHO annoncerede 8. august, at epidemien udgjorde en ‘folkesundhedsmæssig krisesituation af international betydning’, hvilket ikke har ledt til afgørende handling, og landene har i det store hele tiltrådt en global koalition af passivitet,« lød det videre fra Joanne Liu.

De lande, som har en kapacitet til at hjælpe med at bekæmpe spredningen af ebola, bør gøre det nu. I dag nøjes de med at sende nogle få eksperter, og det er utilstrækkeligt, mener Joanne Liu.

Epidemien er flere steder ved at komme helt ud af kontrol. Sygeplejersker i Liberia strejker, fordi de vil have bedre udstyr. Samtidig vokser køen af patienter, og i Monrovia i Liberia er der lige nu 160 sengepladser, men Læger Uden Grænser mener, at der burde være 800.

Lejrene er overfyldte og er efterhånden kun steder, hvor folk kommer hen for at dø. Samtidig dør folk i deres landsbyer, og i blandt andet Sierra Lione ligger højst smitsomme lig i gaderne og rådner.

150 hjælpearbejdere er døde af sygdommen, som i alt ifølge de officielle estimater har kostet 1550 personer, men de er sandsynligvis alt for lave.

Læs også: WHO: Vi har undervurderet ebola-udbruddet groft

»Uret tikker, og ebola vinder. Tiden til møder og planlægning er ovre. Det er nu tid til at handle. Hver dag med passivitet betyder flere dødsfald og langsomt kollaps af samfund,« siger Joanne Liu.

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>