Løvfald: IC4 må igen sænke farten til 140 km/h

IC4 har stadig problemer med nedfaldne blade på skinnerne, skriver Ritzau.

IC4-togene kommer til at køre gennem efteråret med nedsat hastighed, da de endnu ikke er godkendt til at køre i fuld hastighed over blade, der ligger på skinnerne.

»IC4-togene vil i løvfaldsperioden fra den 1. oktober til den 30. november køre med en hastighedsreduktion, hvor maksimumhastigheden vil være 140 km/t,« skriver DSB i en mail til Ritzau.

Sidste efterår foregik også med nedsat hastighed for IC4-togene. Det skyldes en episode i efteråret 2011, da et IC4-tog kørte forbi et stopsignal på Fyn. Havarikommisionen konkluderede i 2013, at glatte skinner kan volde toget problemer.

Toget bremser dog godt nok til at få tilladelse til at fragte passagerer, men altså med en nedsat makshastighed, som normalt er på 180 kilometer i timen.

Målet for DSB var, at IC4 i år kunne køre med maksimalhastigheden i år, men det har ikke været muligt for DSB at dokumentere togets bremseevne på glatte skinner.

Problemerne går ud over non-stop-turene mellem Århus og København, som får længere rejsetid.

IC4 kører også som regionaltog i Jylland og på Sjælland, men her kommer farten i forvejen ikke over 140 kilometer i timen.

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>