Nasa tester raketmotor med 3D-printede dele

Mens Danmarks egne raketbyggere oplever tilbageskridt i udviklingen af en stabil raketmotor, har Nasa taget helt nye metoder i brug.

Weekendens test af en ny, 3D-printet brændstofindsprøjtning var i stand til at levere næsten 89 kN under den fem sekunder lange test.

Læs også: Se Raket-Madsens motor eksplodere, så stumperne flyver til alle sider

Selve brændstofindsprøjtningen består af 40 individuelle dyser, som blev sat sammen af to stykker, fremstillet ved hjælp af 3D-printing. Tidligere skulle det opbygges af 163 specialfremstillede enkeltkomponenter.

To forskellige brændstofindsprøjtninger blev testet. Den ene var fremstillet af Solid Concepts fra Valencia i Californien, den anden af Directed Manufacturing fra Austin, Texas.

»Begge komponenter fungerede exceptionelt godt under testen,« sagde Chris Singer, der er chefingeniør på Nasas Marshall Space Flight Center i Huntsville i Austin, Texas.

Læs også: Se GoPro-kamera overleve fald på ti meter gennem brændende raketmotor

På grund af 3D-printernes evne til at frembringe avancerede geometrier var det muligt at danne et flow i brændstofindsprøjtningen, hvor ilt og brint blandes før forbrændingen med et tryk på godt 6 kN og en temperatur på 3.316 grader celsius.

Nasa har som mål at reducere kompleksiteten i fremstillingen af raketmotorer, og her er 3D-print en nøgleteknologi.

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>