NSA forbereder sig på cyber-angreb fra Islamisk Stat

Man kan ikke udelukke, at oprørsbevægelsen Islamisk stat vil angribe Vesten, herunder USA, via et cyberangreb. Det scenarie arbejder admiral og NSA-chef Mike Rogers med, sagde han til en konference om cyberterrorisme og -sikkerhed i den amerikanske hovedstad, Washington DC.

»Vi må i stigende grad antage, at der vil være en cyber-dimension i næsten ethvert scenarie. Det samme gælder bekæmpelsen af cyberterrorisme. ISIL (Islamisk Stat, red.) har været meget aggressive i deres brug af medier, i deres brug af teknologi, i deres brug af nettet. Det er noget, vi holder øje med,« siger han.

Blandt andet har IS anvendt sociale medier som Facebook og Twitter til dels at offentliggøre nøje koreograferede halshugninger, dels at hverve krigere til sagen.

»Deres beskeder til offentligheden og de sociale medier er de mest effektive, jeg nogensinde har set fra en terrororganisation, « sagde ministeren for national sikkerhed Jeh Johnson i sidste uge til Udenrigspolitisk Råd i New York.

Mike Rogers’ Cyber Command håber at have 6.200 medarbejdere inden 2016, der kan opdage og afværge cybertrusler og -angreb, og opfordrer til, at forretningslivet, industrien og regeringen arbejder sammen om sikkerheden i cyberspace.

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>