Wikileaks lækker tysk spion-ware

En komplet læk af FinFisher FinSpy PC med en beskrivelse af dets værktøjer er nu lækket på Wikileaks under synonymet Spyfiles 4. Det skriver digi.no.

FinFisher FinSpy PC kan ifølge Wikileaks arbejde sammen med de fleste styresystemer på pc og smartphones om at sende informationer opfanget via Skype, E-mail og mikrofon til den efterretningstjeneste, der sidder i den anden ende.

Det tyske firma, der laver programmet, sælger ifølge deres hjemmeside til stater og efterretningstjenester verden over og Wikileaks begrunder lækagen med, at det tyske firma skamløst sælger programmet til nogle af de værste regimer i verden og at man med lækagen ønsker at udfordre branchens ansvar, skriver digi.no

Specifkt skriver Julian Assange, den karismatiske leder for Wikileaks, at lækagen vil hjælpe folk med at opbygge et værn mod brugen af programmet, og at man vil kunne spore »lyttecentralerne«, når man ved, hvad man skal lede efter.

I lækagen er det lykkedes Wikileaks at kombinere forskellige kunders ID med deres support-henvendelser og det har derfor været muligt at finde ud af, hvem kunderne er.

På listen finder man lande som Holland og Australien, men også Mongoliet, Vietnam og Quatar.

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>