Software skyld i flest net-nedbrud

Netværk bliver mere softwareafhængige og det giver langt flere udfald i de mobile netværk, skriver Network World på baggrund af en rapport.

Omkring halvdelen af de 90 store udfald, som ramte europæiske mobil- og fastnetnetværk sidste år, ramte de mobile internet- og telefon-services. Sådan lyder det rapporten, der er udsendt af Enisa (European Union Agency for Network and Information Security), hvor nedbrud i mobile og faste forbindelser er blevet registreret og undersøgt.

40 procent af udfaldene på det mobile net var på grund af software, hvor tallet i 2012 kun var på 15 procent. Det samme tal for fastnet er på ni procent.

Sylvain Fabre, forskningsleder hos Gartner mener, at de mobile netværk bliver mere softwareafhængige og telesektoren bliver mere IT-agtige, forstået på den måde, at leverandører udsender software, som ikke er så vel-testet, som tilfældet har været tidligere.

Blandt de andre årsager til nedbrud findes strømafbrydelser, hardwarefejl og software miskonfigureringer.

Det store problem er det antal mennesker, som bliver påvirket hver gang der sker et nedbrud. Hver gang der sker et udfald på det mobile netværk rammer det i snit 1,4 millioner mennesker, sammenlignet med 100.000 ved fastnet-nedbrud.

Den positive nyhed er, at det i snit kun tager fem timer at ordne et nedbrud. Men nedbrud som er forårsaget at voldsomt snefald og brand tager i snit længere tid at få op at køre igen. Det tager henholdsvis 62 og 86 timer. Samtidig kan ondsindede angreb også være skyld i lange nedbrud. Her er gennemsnittet 53 timer, men det tal er skævvredet af en enkelt uidentificeret episode, som ifølge Enisa tog næsten en uge at få styr på.

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>