Uenighed om beviser afbryder den store hackersag

Forsvar og anklagemyndighed kan ikke blive om legitimiteten af 92 slides på et usb-stik. Derfor er starten på Danmarkshistoriens største hackersag nu afbrudt. Indtil videre til klokken 13.30.

Anklagemyndigheden har her til morgen forelagt de 92 slides for forsvaret, og inden sagen overhovedet kom i gang fik forsvaret tilkendt 30 minutter til at gennemgå materialet.

»Det er lige godt 20 sekunder pr slide, «bemærkede en utilfreds MIchael Juul Eriksen, der er forsvarer for den ene tiltalte – JT.

30 minutter senere var begge forsvarere stærkt utilfredse med, hvad de havde set og mente, at materialet ville påvirke nævningenes syn på sagen. Vicestatsanklager Anders Riisager forsvarede sig med, at det ikke i sig selv havde bevismæssig betydning.

»Det har ingen bevisværdi i sig selv, det repræsenterer blot anklagemyndighedens opfattelse af sagen,« lød det fra anklageren, der tilføjede, at det teknisk tunge bevismateriale vil være svært at forstå uden anklagemyndighedens illustrationer

»Så kommer det til at tage meget lang tid.«

Da dommerne ikke selv havde set materialet kom de respektive forsvar og anklagemyndigheden frem til, at de sammen vil gennemgå materialet og diskutere, hvad der kan fremlægges i sagen, og hvad der ikke kan.

Læs også: I dag begynder Danmarks største hackersag

Gottfrid Svartholm Warg og danske JT er i sagen anklaget for at have hacket CSC’s mainframe og dermed skaffet sig adgang til følsomme oplysninger fra blandt andet Rigspolitiet.

Sagen genoptages klokken 13.30

Læs også: Rapport efter CSC-hackersag: Myndighederne har dårlig it-sikkerhed generelt

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>