Amerikansk kovending om netneutralitet: Betalingsmotorvej for båndbredde på tale

I USA arbejder det uafhængige teleagentur FCC på et nyt regelsæt, der giver internetudbydere mulighed for at sælge særlige motorvejsforbindelser til onlinetjenester som Netflix, Amazon og Google, der har behov for stor båndbredde og hastighed.

I følge New York Times anses forslaget for en massiv kovending i forhold til Federal Communications Commissions (FCC) tidligere holdning, der modsat gik på at beskytte netneutraliteten på internettet.

Netneutralitet går blandt andet ud på at sikre, at alle internetbrugere har lige adgang til internettet og dets ressourcer. Men derudover har debatten netop også gået på, at båndbredesultne tjenester som Netflix og Skype ikke skal kunne diskrimineres af internetudbyderne, fordi deres tjenester bruger meget båndbredde.

Men i følge New York Times kilder, der er blevet briefet om forslaget, vil de nye regler både give internetudbyderne mulighed for at forhandle uafhængige aftaler med internetvirksomheder og samtidig tage forskellige takster for at give den enkelte tjeneste adgang til den nødvendige båndbredde.

Læs mere om sagen her.

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>