Amerikanske politikere forsøger at bremse frigivelsen af internettet

Bliver kontrollen med internettet overtaget af Kina eller Rusland, når USA formelt set slipper tøjlerne i september 2015?

Sådan spørger en gruppe amerikanske politikere, som har kastet sig over præsident Obamas udmelding om, at de amerikanske myndigheder om halvandet år vil overlade ICANN-organisationen til en ny, global styring.

Læs også: USA’s regering vil opgive opsyn med internettet

Siden 1998 har USA’s svar på Erhvervsstyrelsen haft kontrakt med ICANN om at bestyre de grundlæggende dele af internettet, men når den nuværende kontrakt udløber i september 2015, skal det være slut, har Obama besluttet. Men politiske modstandere på højrefløjen vil bremse den beslutning og kræve yderligere analyse af de mulige konsekvenser. Det skriver Reuters.

Onsdag besvarede lederen af ICANN, Fadi Chehadé, spørgsmål fra politikerne, og han mente ikke, at der var fare for at for eksempel Rusland pludseligt fik for meget magt over internettet. Meningen er, at en bredspektret gruppe af både nationale myndigheder, private virksomheder og andre interessenter sammen skal udstikke retningen, når USA slipper ICANN fri.

Og her vil enkelte, store lande ikke få dominans, forklarede Fadi Chehadé. Faktisk har heller ikke USA påvirket beslutningerne i ICANN de sidste 15 år, hvor ICANN i praksis har været en helt selvstændig organisation, lød meldingen.

Får de kritiske politikere held med at få ekstra undersøgelser gennemført, kan det føre til en forsinket tidsplan, så ICANN også efter september 2015 vil være på amerikanske hænder. Men også ICANN-direktøren talte for, at man ikke skulle forhaste overgangen til nyt ejerskab. Det var vigtigere at få gjort det ordentligt, end at nå det til kontraktens udløb om halvandet år.

Obamas udmelding om at slippe ICANN fri kommer efter internationalt pres, som fik et ordentligt boost, da afsløringerne om NSA-overvågningen slap løs.

Læs også: EU vil fravriste USA kontrollen med internettet

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>