Android bliver helt dominerende i 2015

Engang var der installeret Windows på over 9 ud af 10 solgte computere i verden – men om to år vil andelen være faldet til bare 14 procent. En computer kommer nemlig ikke længere kun i form af en stationær eller bærbar, med tastatur og mus, for i dag kan mange af verdens mobiltelefoner nemlig også falde i computer-kategorien.

Analysefirmaet Gartner har set på salgstallene for de forskellige typer computere, og for de forskellige styresystemer, de kommer med, og har kigget i krystalkuglen. Og retningen er klar: Android vil i de kommende år blive ‘det nye Windows’, målt på markedsandele.

Ud af et samlet salg på 2,63 milliarder computere, tablets, smartphones og ’dumbphones’, vil Googles grønne robot drive over halvdelen af dem, nemlig 1,36 milliarder, forudser Gartner. Microsoft vil dog få andenpladsen med Windows på 379 millioner enheder, men det er kun godt 14 procent. Med 325 millioner enheder følger Apple og iOS umiddelbart efter på tredjepladsen, mens alle andre platforme, inklusive mere simpel telefon-platforme, må deles om den sidste halve milliard enheder.

I løbet af 2013 var tendensen den samme, men her fik Android dog ’kun’ 38 procent af det samlede salg, mens Windows igen lå på 14 procent.

En anden analytiker, finske Tomi Ahonen, har tidligere lavet samme øvelse, men hvor kun smartphones er inkluderet. Den viste, at Android på bare ét år, fra 2012 til 2013, var gået fra en markedsandel på 38 procent til 57 procent – altså en højere andel end Gartners tal, fordi omkring 800 millioner ’dumbphones’ er taget ud af ligningen.

Samtidigt var Windows faldet fra 24 procent til 19 procent af det samlede salg af computere og smartphones.

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>