Blog: Co-Creation gør dig mere konkurrencedygtig





Co-Creation er ved at udvikle sig til at være en hjørnesten I forhold til innovation. Det kommer nok ikke bag på nogen, at en gruppe af mennesker ofte besidder en større grad af viden end det enkelte individ alene. Det at gøre brug af den information som omgiver mennesker, organisationer, processer og produkter bliver i stigende grad mere afgørende. Vi kalder det for Code Halo, og undersøgelser viser, at konkurrence mellem firmaer i fremtiden bliver afgjort på, netop hvordan der kan skabes værdi på baggrund af Code Halo.

Mange af os kender allerede Code Halo fra vores personlige liv, hvor lag af information skaber nye virtuelle identiteter af os som individer. Samme model bliver nu bragt i spil på virksomhedsniveau, idet firmaer er begyndt at konkurrere baseret på den information og data som omgiver kunder, enheder, organisationer, medarbejdere og samarbejdspartnere.

På tværs af industrier og brancher viser research, at succesfulde firmaer vinder via deres måde at styre og bruge information i stedet for udelukkende at kigge på deres fysiske supply chain, her kan man eksempelvis pege på Netflix kontra Blockbuster. Digitale vindere sejrer ved at bruge Code Halo på måder, der gør dem bedre end konkurrenterne, mens firmaer i problemer ofte ikke evner at udnytte deres information på samme måde.

Hos Cognizant omfavner vi i stort omfang co-creation. I 2012 skabte 55.383 medarbejdere således 134.242 ideer, hvoraf 19.172 blev implementeret for næsten 400 kunder til en værdi af cirka tre milliarder kroner. I øjeblikket har vi på verdensplan omkring 171.000 medarbejdere, hvilket gør det endnu spændende at se, hvor meget værdi vi har skabt sammen med vores kunder som følge af vores co-creation tilgang, når 2014 rinder ud.

Co-creation I et større perspektiv
Via co-creation og Code Halo er det lykkes LEGO at vende en underskudsforretning i 2003 til et plus på 6,1 milliarder kroner i 2013. De fandt ud af nødvendigheden i at inddrage forbrugerne, eksempelvis via LEGO CUUSOO der en webbasret co-creation platform, som gør det muligt for brugerne at designe deres egne LEGO-modeller. Blandt de mest populære designs bliver nogle af dem så udvalgt til at blive sat i produktion.

Co-creation handler om at indsamle og analysere data, så man kan bruge resultaterne aktivt og dermed forbedre sin præstation. Det er netop, hvad det meget omtalte McLaren Formel 1 hold er specialister i. Ved at udstyre deres bil med 160 sensorer sikrer de, at hovedkontoret i Woking, England, konstant modtager data om dens ydeevne. Når bilen kører ind i pitten, kan de på den måde foretage de rette tilpasninger, så Kevin Magnussen kan køre med i toppen.

Involver stakeholderne 
Fordi vi tror på, at co-creation er den rette vej at gå, har vi derfor udviklet Co-Creation Center, der fungerer som et kreativt mødested for virksomheder. Det mobile center blev åbnet hos ISS’ nye hovedkvarter, hvor der også er indtænkt co-creation i arkitekturen og indretningen, og vil være hos Cognizant Danmark i de kommende måneder.

I stedet for at prøve at finde ud af, hvad omgivelserne vil have, tror jeg, at fremtiden handler om at involvere sine stakeholdere i beslutningsprocessen. Det vil gøre det muligt for virksomheder at følge med udviklingen på en naturlig måde.

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>